Будьо/Глимт завърши наравно 2:2 като гост на АЗ Алкмаар в

...
Будьо/Глимт завърши наравно 2:2 като гост на АЗ Алкмаар в
Коментари Харесай

Будьо/Глимт продължава с фурора в Лигата на Конференциите, Лестър оцеля по чудо в Рен

Будьо/Глимт приключи наедно 2:2 като посетител на АЗ Алкмаар в реванш от 1/8-финалите на Лигата на конференциите.

В постоянното време нидерландците реализираха победа с 2:1 и вкараха мача в продължения.

За норвежците, които бяха в една група с ЦСКА, днешното проваляне в постоянните 90 минути е първо във всички шампионати от месец август предходната година.

Гостите обаче стигнаха до изравнителен гол в 105-ата минута и се класираха за четвъртфиналите с общ резултат 4:3.

След по-силно начало АЗ поведе в 18-ата минута. Точен беше Евангелос Павлидис, който проби през центъра и с прекрасен удар преодоля вратаря на гостите – 1:0.

По-малко от 10 минути по-късно Амал Пелегрино възвърне равенството и Будьо още веднъж беше в по-добрата позиция. Нидерландците обаче си върнаха контрола върху срещата с гол за 2:1 в 30-ата минута. Втори гол в мрежата на Будьо/Глимт вкара Павлидис.

След вихрените първи 30 минути, белязани от три гола, втората част беше надалеч по-скучна. АЗ Алкмаар пропусна да вкара трети гол, с който да реши конфликта в своя изгода.

Така се стигна до продължения, а гостите дочакаха своя миг и вкараха за 2:2. В 105-ата минута Алфонс Сампстед се трансформира в воин за Будьо/Глимт. Той осъществя с прекрасен завършващ удар.

До края АЗ Алкмаар хвърли всички сили в опит да стигне до крайния триумф и дузпи, само че Будьо/Глимт устоя.

В другите два ранни мача от Лигата на конференциите: Олимпик Марсилия победи с 2:1 Базел и го в профил с общ резултат 4:2.

ПСВ пък разгроми Копенхаген като посетител и продължава напред след равенството 4:4 преди седмица.



Лестър загуби с 1:2 като посетител на Рен в мач от Лигата на конференциите, само че се класира за четвъртфиналите на конкуренцията с общ резултат 3:2. „ Лисиците “ завоюваха с 2:0 първия мач и като че ли чакаха лесна аудиенция във Франция. Нищо сходно обаче. Домакините атакуваха през цялото време и имаха вяра в обрата.

Ранният гол на Бенжамен Буриго даде крила на Рен, само че основен за Лестър беше гола на Уесли Фофана в 51-вата минута. Французите обаче не се отхвърлиха и поведоха с Флавиен Те. Следователно финалните минути на мача бяха извънредно трагични. Англичаните бяха натикани в личната си половина и като по знамение не получиха трети гол.

Домакините имаха и съществени искания против съдийството, тъй като основният арбитър на няколко пъти не отсъди дузпа, в случай че имаше съображение. Дълбоко в добавеното време топката срещна ръката на бранител на Лестър, само че реферът още веднъж остана безгласен, а ВАР на този стадий от Лигата на конференциите няма. Все отново Лестър оцеля, запази резултата неизменен и продължава напред.

Домакините влязоха пределно стимулирани мача и съумяха съществено да притиснат Лестър в личната му половина. След няколко положителни офанзиви, които не доведоха до удар по посока вратата на Каспер Шмайхел, Рен поведе. Това се случи в 9-ата минута. Топката беше отнета в центъра на терена. Мартин Терие беше изведен в наказателното поле. Той пусна остро подаване паралелно на голлинията. Във вратарското поле Бенжамен Буриго изпревари защитник и нямаше по какъв начин да пропусне от непосредствена непосредственост.

Четвърт час след началото гостите за малко да охладят ентусиазма на Рен. Харви Барнс беше изведен на добра позиция. Той опита изстрел. Получи се обаче рикошет, а Доган Алемдар съумя да реагира и мазета. Келечи Ихеаначо имаше късмет за добавка, само че беше обезвреден в точния момент.

В идващите минути до почивката Рен продължаваше да владее повече топката и атакуваше, като Лестър дебнеше на контраофанзива. Сериозни рискове пред двете порти липсваха. Развръзката остана за втората част.

Лестър стартира по-силно втората част с ясната концепция да вкара гол и да постави точка на разногласието. В 51-вата минута Даниел Амартей засече с глава центриране в наказателното поле, само че вратарят съумя да избие в нов ъглов удар. При последвалото центриране Уесли Фофана беше изтърван. Той насочи топката неспасяемо в мрежата и значително класира " лисиците " на четвъртфинал.

В 73-тата минута Келечи Ихеаначо също порази вратата на Рен, само че попадението вярно не беше зачетено поради засада.

Рен обаче не се съобщи и в 75-ата минута още веднъж се върна в мача. В голмайстор се трансформира резервата Флавиен Те, а основна роля в изработването на попадението взе друга запаса - Серу Гираси. Гираси откри Те, който с диагонален удар по земя от границата на наказателното поле матира Шмайхел.

Лестър продължи да си играе с огъня и в 85-ата минута за малко да се опари съществено. Борген Мелинг подхвана офанзива отляво. Той откри Серу Гираси, който от няколко метра не съумя да преодолее Шмайхел. Стражът реагира отлично, с цел да съкрати дистанцията и да понижи вариантите пред нападателя.

В 1-вата минута от добавеното време Мелинг падна в наказателното поле и изиска дузпа. Наказателен удар обаче не беше отсъден. Секунди по-късно доста рисков удар на Баптисте Сантамариа мина на сантиметри около десния непряк дирек.

Натискът на Рен продължи до самия край. Дълбоко в добавеното време бранител на Лестър като че ли игра с ръка в накзателното поле, само че основният арбитър подмина и тази обстановка. Това решение отприщи гнева на щаба и футболистите на домакините. Те нахлуха на терена и потърсиха пояснение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР