bTV Учителка от Благоевград стана жертва на агресивно безстопанствено куче по

...
bTV
Учителка от Благоевград стана жертва на агресивно безстопанствено куче по
Коментари Харесай

Нахапана от кучета учителка се уплаши дори от собственото си куче

bTV Учителка от Благоевград стана жертва на нападателно безстопанствено куче по време на постоянната си разходка в парка. Жената е подала тъжба в полицията и ще съди Общината.

Денят изглеждал прелестен за разходка в парк " Бачиново ", само че приключил зле за Вера Кацарска. Тя първоначално дори не схванала, че е нападната.

" Губи ми се част от обстановката, единствено си припомням, че излязоха хора от заведението и споделиха да вляза в загражденията при пързалките. За страдание, на пързалките имаше деца, които започнаха да крещят, да плачат, да се стресират, затворих вратите, децата се качиха на пързалката, излязоха родителите и набрах 112 ", споделя учителката.

Жената е превозена до незабавния център. Вади си здравно и подава тъжба в полицията. Няколко дни по-късно, глутницата е на същото място. Там е и бусът на Общината, а вътре са чиновниците, ангажирани с казуса с безпризорните кучета.

Какво последвало: " Двама чиновници седяха в колата и се занимаваха с телефоните си, почуках на прозореца и помолих дамата да излезе от автомобила, споделям: " Аз съм дамата, която я нахапаха кучетата, може ли да слезете и да ми кажете за какво същата глутница беше на същото място? " Бялото куче ме разпозна, то се надигна, а тя слезе от колата и ме попита какво да прави, сподели ми, че не се усеща добре, че е в дискомфорт и какво друго може да направи, с изключение на да ги приберем, да ги обезпаразитим и отново да ги пуснем: " На мене ми е толкоз неприятно, а Вие ме занимавате с кучетата, попитах я за какво тогава е на работа ".

Кирил Манов от общината в югозападния град разпознава снимания от Вера автомобил. Защитава чиновниците: " Аз по тази причина споделям, че нещо в нашето законодателство не е както би трябвало и би трябвало да се търсят способи да се промени. Аз не споделям вид " ликвидиране на куче ", само че откакто законът те задължава откакто го хванеш един път, да го вкараш в приюта, да го кастрираш, чипираш и по-късно да го върнеш на мястото, значи нещата не са окей ".

Вера се притеснява, че със захлаждането кучетата ще стават все по-агресивни и може да атакуван и дете. Бездомните кучета са на всички места, по улиците, в парковете и край учебните заведения.

Кое от уличните кучета е нападателно и кое – не, е въпрос без явен отговор. " Проблемът с доказване на нападателни кучета е доста огромен, ние имахме едно питане до ОДБХ и ни споделиха, че в България е имало единствено във Варна и София експерт, който може да даде мнение дали кучето е нападателно, или не е ", изяснява Кирил Манов.

Това не е първият случай с Вера Кацарска. Преди години още веднъж е нападана – в центъра на града. След следващия случай се опасява да върви сама на разходка. Притеснява се дори от личното си куче и в този момент му търси осиновители.

Пострадалата е извадила всички нужни документи и завежда дело против Общината. Очаква и резултат от подадената в полицията тъжба.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР