БтвПо-високи глоби за крадците на ток – енергийният регулатор работи

...
БтвПо-високи глоби за крадците на ток – енергийният регулатор работи
Коментари Харесай

Срещу кражбите на ток: ЕРП-тата искат двойно по-големи санкции

Бтв

По-високи санкции за крадците на ток – енергийният регулатор работи по измененията поради многото случаи на систематични обири.

Електоразпределителните сдружения упорстват, в случай че някой се причисли нелегално към мрежата, да му се начисляват сметки от шест до 12 месеца обратно, а не за 3, както е сега.

За предходната година от ЧЕЗ са открили над 6600 обири на ток. В Южна България ЕВН е открила над 2700 злоупотреби, а „ Енергопро ” е засякло 3500.



Очаква се предложенията да се гласоподават от КЕВР в края на април.

„ Това, което работната група е предложила, е електроразпределителните сдружения да ревизират своята благосъстоятелност, това са електромерите, на всеки три месеца и да се дотаксува единствено от интервала на последната инспекция, т.е. до 90 дни ”, сподели Пламен Младеновски, шеф на дирекция " Електроенергетика и Топлоенергетика " в КЕВР.

 „ Ние предлагаме тази глоба да бъде доста по-драстична, както е в другите страни. Нашето предложение е  глобата да се върне 12 месеца обратно по цялостната мощ, която е минала през средството за премерване за интервал от 24 часа ”, уточни Емил Георгиев, изпълнителен секретар на Федерацията на потребителите.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР