bTV Параолимпиец подготвя собствена изложба. Картините му ще красят кулоарите на

...
bTV
Параолимпиец подготвя собствена изложба. Картините му ще красят кулоарите на
Коментари Харесай

Параолимпиец с изложба в парламента

bTV Параолимпиец приготвя лична галерия. Картините му ще красят коридорите на Народното събрание, а задачата е щедрост.

Цветовете – това е първото, с което изобразителното изкуство притегля Калин, когато е единствено на 9 години. " Да ги следя, да ги разбърквам. Също по този начин до момента в който рисуваш можеш и да си играеш с тях ", сподели Калин Асенов.

Едва 15-годишен претърпява случай, който белязва живота му – прострелян е от ловджия и остава в инвалидна количка. " Това не ме стопира. Искам да кажа, че даже с количката се старая да пребивавам пълноценно ", изясни за бТВ Калин Асенов. И съумява. Тренира баскетбол и тенис на маса. Печели трофеи и медали, не стопира обаче и влечението му към цветовете.

" Като почна да си рисувам, времето доста бързо лети, по този метод влизаш по различен свят, забравяш за всичките си проблеми ", добави Калин. Вече има две изложения. Предстои третата, която сбъдва и една от фантазиите на Калин – картините му да красят стените на Народното събрание. На изложбата ще участват и преподавателите му по изобразително изкуство в Софийския университет. " Искаме те сами да могат да се оправят, да се провеждат, да си слагат цели и да ги следват ", съобщи Лаура Иванова.

Целта на параолиемпиеца е да събере самичък средства за нова инвалидна количка и образователни материали. Изложбата може да бъде забелязана на следващия ден от 11:30 ч. в Европейския ъгъл на Народното събрание.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР