bTV Много хора са подминали автобусната катастрофа на магистрала Тракия и

...
bTV
Много хора са подминали автобусната катастрофа на магистрала Тракия и
Коментари Харесай

За ада на Тракия: Много шофьори не спряха, подминаха катастрофата

bTV Много хора са подминали автобусната злополука на автомагистрала " Тракия " и не са спрели. Това сподели Николай Либезийски, един от първите втурнали се да избавят ранени при случая, който взе 6 жертви.

Мъжът е пътувал в кола директно след рейса.

" Спрях незабавно, жена ми се обади на 112. Слязох от колата, видях, че под рейса има друга кола – тази, която го е блъснала ", изясни очевидецът пред bTV.

" Имаше хора, умряли на място, бяха изпаднали от рейса вдясно. Двигателите работеха, имаше теч на гориво. Счупихме предния прозорец, с цел да излизат хората. Намерихме водача, който също беше излязъл на открито. Върна се да загаси моторите, с цел да не стане пожар ", описа Либезийски.

По думите му е имало суматоха измежду пасажерите.

" Лошото е, че малко коли стопират, доста хора подминаха обстановката. Малко се отзоваха, с цел да дадат първа помощ. Подмина ни даже кран, който искахме да спрем и викахме, а той можеше да повдигне рейса, изпод имаше заклещени хора. Наложи се да излезем на автомагистралата и принудително да спрем товарна кола, с цел да издърпаме колата под рейса ", сподели още Либезчийски.

Той акцентира, че службите на място са реагирали съответно и е основана добра организация.

Журналистът Димитър Шумналиев, който също е станал очевидец на първите минути след злополуката, изясни, че шофьорката на леката кола, която е блъснала рейса, е била потресена и изпаднала в потрес.

Пострадалите от злополуката, настанени в реанимацията на столичната болница " Св. Анна ", са нормализирани и контактни.

В " Пирогов " бяха настанени четирима ранени – две дами, мъж и дете. Детето е в устойчиво положение и няма заплаха за живота. Мъжът, който е бил с травма и рана на главата, е освободен от болничното заведение. Едната от пациентките е в хирургична клиника със счупени ребра и в е устойчиво положение. Майката на детето е в травматологична клиника, посочи шефът на болничното заведение проф. Асен Балтов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР