bTV Две незрящи жени от Варна са пропаднали в изкоп, направен

...
bTV
Две незрящи жени от Варна са пропаднали в изкоп, направен
Коментари Харесай

Незрящи жени от Варна пропаднаха в изкоп, оставен необезопасен от работници в обедната почивка

 bTV Две незрящи дами от Варна са пропаднали в ров, изработен за слагането на осветителен дирек в регион Младост " и оставен необезопасен от служащи в обедната им отмора, научи Varna24.bg

Дамите са подали сигнал на дежурния телефон в Община Варна, откъдето са взети незабавни ограничения за обезопасяването на дупката. От Община Варна обясниха за медията ни, че ще бъде потърсена отговорност от виновниците за случая. Ето какво споделиха от там за Varna24.bg :

" Веднага откакто е получен сигнал за случая до дежурния в Община Варна в 11,45 ч.вчера, на място е изпратен екип от кметството в регион " Младост “. Представители на фирмата-изпълнител са обяснили, че е бил изработен ров за полагане на фундаменти за осветяване, който бил оставен без контрол за малко - по време на обедната им отмора.

При инспекцията, осъществена от представителите на администрацията, изкопът към този момент е бил обезопасен. Въпреки това от фирмата-изпълнител ще бъде потърсена отговорност поради краткотрайно оставения без контрол обект. На мястото се построява повдигната пешеходна пътека с осветяване. Тази пътека е сложена на това място по самодейност на жители, живеещи в региона и е съгласувана с комисията по сигурност на придвижването. Община Варна ремонтира част от тротоара на ул. " Петко Стайнов ", бяха сложени и сложени водещи линии за хора с повредено зрение. Ремонтиран е методът, който води към пешеходния подлез на бул. " Сливница “. 

Всяка година в бюджета на Община Варна се залагат средства за рехабилитация на улицата, тази година също следва да се направи такава. Община Варна поддържа Център за обществена рехабилитация и интеграция на хора с зрителни увреждания с потенциал 40 места. в Центъра се работи в посока обществено включване и обществени умения. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР