БтвДен на протести е обявен в цялата страна. Недоволството е

...
БтвДен на протести е обявен в цялата страна. Недоволството е
Коментари Харесай

400 автомобила блокираха магистрала Хемус край Белокопитово

Бтв

Ден на митинги е разгласен в цялата страна. Недоволството е против цените на горивата, против стандарта на живот и против ръководството.

Колони от коли възнамеряват да затворят пътища към част от граничните пунктове. По първични информации, шествия ще се насочат към границите ни с Румъния, Гърция и Турция.

В предварителните информации се показват пунктовете „ Кардам ”, „ Кулата ”, „ Лесово ” и „ Капитан Петко Войвода ”.



На   север

Около 400 автомобила от  Шумен  напълно блокираха Автомагистрала " Хемус " при пътен възел " Белокопитово ".

Протестите в  Добричко  се разрастват. Към недоволството се причисляват и жителите на  Генерал Тошево . Автоколона потегли към границата с Румъния при Кардам. Исканията включват и повече работни места в дребните общини.

Десетки коли се събират пред спортната зала в  Габрово . Протестиращите се разделят на два лъча - пешеходен и автопоход. Шествията ще преминат по разнообразни направления и ще се слеят пред постройката на общината, където възнамеряват да останат половин час. Засега провокатори няма.

В  Монтана  шествието мина през съществени улици, като бяха блокирани няколко бензиностанции, с цел да продължи по основния път Е79.

В  София  и  Перник  се чакат огромни митинги.

На   юг



Стотици протестиращи от  Хасково Димитровград  и  Кърджали  бяха принудени да пътуват с часове до  Свиленград , където след шествие продължиха към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко Войвода ”.

Решението на полицията да не ги пусне на автомагистралата докара до напрежение.

В Свиленград в това време се организираше протестен протест преди да пристигна подкреплението от към 100 коли.

Пътят за  Банско  беше затворен при  Разлог . Тук също имаше конфликт сред полиция и жители.

Ще стартира и митинг в  Гоце Делчев , а поданици на  Петрич  и  Сандански  ще опитат да блокират Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата ".

Ямболии  затвориха пътя за „ Лесово ” с 200 коли и камиони. Друг митинг в района пък ще опита да блокира Автомагистрала „ Тракия ”.

Протестът в  Бургас  остана без уредници, откакто досегашните се оплакаха от полицейски напън и се отдръпнаха. Въпреки това десетки протестиращи с коли се събират и възнамеряват да карат постепенно към автомагистрала „ Тракия ”, като запушат изхода на града.

Сред тях има и членове на партия " Възраждане ".

Към тях се чака да се причислят протестиращи от  Несебър Карнобат  и други градове. На място има полиция, жандармерия и моторизирани елементи.

Протестно шествие с колите си направиха и  пловдивчани . Колоната провокира тапи по основни булеварди.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР