bTV виж галерията В края на миналата година Агенция Пътна инфраструктура

...
bTV виж галерията
В края на миналата година Агенция Пътна инфраструктура
Коментари Харесай

Докато проблемите с електронните винетки не спират, шефовете на АПИ си купуват луксозни джипове

bTV виж галерията В края на предходната година Агенция " Пътна инфраструктура " е оповестила социална поръчка за закупуването на два нови високопроходими автомобила за потребностите на ръководството, оповестява бТВ.

Това е втори опит управлението на организацията да се снабди с първокласни коли. Подобна социална поръчка беше спряна напролет.

За реализатор e определен " Вестауто – М “ ООД, който ще даде на Пътната организация джипове " Volkswagen Touareg ", на обща стойност 222 хиляди лева Това излиза наяве от оповестените контракт, техническо предложение и ценова оферта в уеб страницата на АПИ. От документите излиза наяве, че фирмата-изпълнител има 60 дни да достави колите.

В известие до медиите Агенция " Пътна инфраструктура “ осведоми, че естеството им на работа изисква съществуването сходни коли.

" Двата високопроходими автомобила са нужни за шофиране през зимата и при тежки метеорологични условия, когато би трябвало да може да се минава гладко и безаварийно през високопланински региони, през пресечени терени и сектори в строителство и т. н., което е невероятно да се реализира с автомобил, предопределен за градски условия “, пишат от АПИ и допълват, че през предходната година е извършена социална поръчка за покупката на 51 нови автомобила, които са за регионалните пътни ръководства и ще дават отговор за зимното поддържане на близо 20 000 км републиканска мрежа.

От Пътната организация показват още, че през 2018 година и 2017 година са бракувани 117 транспортни средства, а над 65% от автомобилния парк на администрацията е над 10-годишен и това постанова неговото възобновяване.

През 2016 година сходна социална поръчка провокира скандал. Премиерът Бойко Борисов беше сниман персонално да ги кара.

 

 

 

 

 

 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР