bTV В България няма опозиция, но има само един човек, който

...
bTV
В България няма опозиция, но има само един човек, който
Коментари Харесай

Политолог: Нинова е най-верният съюзник на Борисов

 bTV " В България няма съпротива, само че има единствено един човек, който стои на пътя на тази събрала се като в пестник власт, лишена от надзор и това е президента. Дай Боже конфликтите му с премиера Борисов да продължат и през 2020 година, тъй като в случай че го няма Радев, ще имаме Путин ", смята политологът проф. Евгений Дайнов.

" През миналата 2019 година Бойко Борисов съумя да подчини Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова. Нинова му е най-верният съдружник, не тъй като постоянно го желае, само че когато наближат избори, тя прави по този начин, че хората да гласоподават за ГЕРБ ", добави той.

" На равнище дърления аленият водач продължава да поддържа някакъв образ на неподчинена, само че при сериозната пропаганда на хората това не се вижда, тъй като огромна част от елита в Българска социалистическа партия е съдружник на ГЕРБ “, разяснява професорът.

" Хората не са уверени, че това е същинска съпротива, която да носи опция. Написаха цяла стратегия " Алтернатива за България “, която в случай че мои студенти ми я бяха показали, щях да ги върна да си я оправят. Повечето от политици в България не схващат от политика. Те са движимости с икономическите сделки и от разнообразни схеми “, добави той пред bTV.

Според него президентът Радев е единственият опозиционен водач, само че зад него няма действителни опозиционни партии. 

" Не съм забелязал Българска социалистическа партия да позеленява, само че първите закони, на които Радев наложи несъгласие, бяха свързани с екологията. Червените не схващат за какво не би трябвало да се бетонира морето. Те ефективно вземат участие даже в това, само че Радев пази публичния интерес “, изясни професорът.

От това, което се случва сред премиера и президента, може да заключим, че е единственото разделяне на управляващите, което виждаме, добави той.

Щом като водата изчезна в стохиляден град като Перник и няма последици, може да чакаме на следващия ден да откраднат водата във всички язовири, съобщи Дайнов.

" Тази година се случи нещо рисково, за което сме предупреждавали – властта се събра на едно място и се отвърза от всевъзможен надзор и от жителите, и от законите. Всеки път, когато се събере на едно място, се отвързва и стартира да безчинства. Ако нямаше спор сред министър председател и президент, щяхме да имаме другаря Путин “, съобщи професорът.

Той загатна, че 2020-та ще е година на прокуратурата. Сотир Цацаров и Иван Гешев към този момент  обявиха лист с врагове, които включват юристи, публицисти, анализатори и политолози. Те стартират наказателни акции и ще усетим по кожата си по какъв начин работят “, сподели още политологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР