bTV стигна дъното на антижурналистиката. В стремежа си да са

...
bTV стигна дъното на антижурналистиката. В стремежа си да са
Коментари Харесай

Срам! bTV пусна анкета за разстрела в Нови Искър

bTV стигна дъното на антижурналистиката. В устрема си да са на гребена на зрителската вълна сътрудниците пуснаха анкета за бруталния разстрел на шестима души в Нови Искър.
Но не за това до каква степен хората са потресени, а с цел да се произнесат съвсем като проверяващи какъв е претекстът за убийствата, съгласно тях. Анкетата бързо взриви обществените мрежи, където хората не криеха възмущението си от прекрачването на границите и цинизма на сходно допитване измежду аудиторията.
"Не мога да допускам, че снабдител на медийни услуги с лицензия за частен ефирен оператор с народен обсег може в ефирното си време (не единствено на уеб страницата си) да афишира анкета с сходно наличие. Надявам се хората, които дефинират публицистичната политика на тази телевизия не мислят, че по този метод забавляват или образоват необятната общност (чл. 2, алинея 2, т. 1 от ЗРТ) ", написа консуматор във Facebook.
"Намирам въпроса за безсрамен и неетичен, защото е безусловно неприемливо гибелта да бъде поставяна в подтекста на анкети. Чрез това запитване медията не цели (и обективно не може) да получи информация за настройките в обществото по отношение на дейностите на лица, органи и институции, които дефинират главните насоки на публичното развиване, т.е. имат политическо, икономическо или културно въздействие. Чрез този въпрос могат да бъдат наранени отрицателно възприятията на околните на жертвите на закононарушението ", написа някогашният началник на Софийски градски съд Методи Лалов.
Хората във Facebook се възмущават, че редакторите на малкия екран са изгубили способността си да съпреживяват възприятията на потърпевши хора, а публицистите у нас от дълго време са загърбили мярата и етичните стандарти на специалността.
Малко по-късно след вълната от гневни реакции, медията се усети за гафа си и смъкна анкетата, като я размени с друга тематика.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР