БСП за България внесе в Конституционния съд искане за обявяване

...
БСП за България внесе в Конституционния съд искане за обявяване
Коментари Харесай

БСП сезира КС за приравняването между карантинирани и терористи

Българска социалистическа партия за България внесе в Конституционния съд искане за оповестяване на противоконституционност на новите текстове в Закона за електронните известия (ЗЕС), които дават опция на органите на Министерство на вътрешните работи да имат достъп до данните от мобилните устройства на жителите, сложени под карантина , заяви БГНЕС.

Зарков съобщи, че от Българска социалистическа партия желаят анулация на 4 текста в закона за електронните известия

Според него пороците на тези текстове са доста, само че огромният риск, е че те отварят необятно вратата за злоупотреби и допустимо всеобщо следене на огромен брой хора.

По думите на Зарков, тези текстове са били пришити към Закона за изключителното състояние. Под благопривидния претекст за отбрана на публичното здраве ГЕРБ и патриоти разрешиха на Министерство на вътрешните работи да наблюдава без авансово правосъдно решение мобилните телефони на български жители, добави той.

Депутат от Българска социалистическа партия съобщи, че Министерство на вътрешните работи ще следи мобилните телефони на хората под карантина и след изключителното състояние .

На въпрос дали от левицата са търсили поддръжка от други партии, Зарков изясни, че всички останали политически сили са подкрепили текстовете. Крум Зарков съобщи, че другите извършители, които се локализират по този път са терористите. " Не считаме, че е идентична публичната заплаха на попречване на тежки закононарушения и тероризъм, по отношение на хора , сложени под една или друга карантина ", изясни още депутатът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР