БСП за България върна на президента неизпълнен третия мандат за

...
БСП за България върна на президента неизпълнен третия мандат за
Коментари Харесай

БСП върна неизпълнен третия мандат, Радев ще обяви дата за изборите след консултации с ЦИК

" Българска социалистическа партия за България " върна на президента несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление.
" Направихме всичко належащо, с цел да осъществим третия мандат. Изведохме четири значими задания за сформирането на държавно управление, каквито ги обсъдихме с вас – законите по ПВУ, присъединението към Шенген, Бюджет 2023, правосъдна промяна. Поканихме всички на диалог и от тези, които пристигнаха и тези, които не пристигнаха, само че показаха позиции, стана ясно, че няма опция за съставяне на кабинет ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 

„ Поздравявам ви за напъните, които положихте, в една доста сложна политическа конюнктура. Но очевидно и този път те не намират решение и отиваме на следващите предварителни парламентарни избори. Пожелавам ви триумф на тях, сподели от своя страна Румен Радев.
Той добави, че през днешния ден от 14 часа ще се срещне с ЦИК и след тази среща ще разгласи по кое време ще разпусне 48-ото Народното събрание и на коя дата ще бъдат идващите парламентарни избори.

Това беше последната опция за лъчение на кабинет от 48-ото Народно събрание. 

В петък предходната седмица водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, след взаимно съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", разгласи, че ще върнат мандата.

Преди това на поканата на Българска социалистическа партия за лидерска среща по отношение на третия мандат за сформиране на държавно управление се отзоваха единствено три парламентарно показани политически сили - ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Български напредък ". От " Продължаваме Промяната ", " Демократична България " и " Възраждане " не пристигнаха на диалог. 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява, че са създали всичко допустимо, което се чака от тях, търсили са разговор и единодушие по четири целта, които да обединят политическите сили. Търсихме решение за излизане от рецесиите, в които се намираме, и най-много от политическата рецесия, означи тя. 

Вторият изследователски мандат за сформиране на държавно управление беше върнат несбъднат от " Продължаваме Промяната " на 9 януари 2023 г. 

Мандатът бе връчен на акад. Николай Денков на 3 януари. Още преди приемането на мандата, от " Продължаваме Промяната " (ПП) обявиха, че ще го върнат изпълнен, в случай че парламентарно показаните политически сили се обединят към предпочитани за страната цели. Бяха дефинирани четири целта в план на декларация. 

След връчването на втория изследователски мандат, от " Българска социалистическа партия за България " обявиха, че няма да поддържат оферти документ. На срещата по покана на " Продължаваме Промяната " се отзоваха представители на левицата, " Демократична България " и " Български напредък ". Кандидат-премиерът Николай Денков разгласи, че проблемите са свързани най-много с отношението към войната в Украйна и позицията на България по този спор, а също и с изборния развой. 

Документът, препоръчан от втората по величина парламентарна мощ, бе отритнат в пленарната зала без разисквания, с 63 гласа " за ", 84 " срещу " и 30 " въздържал се ". Документа поддържаха от Политическа партия и " Демократична България ". Против гласоподаваха депутатите от ГЕРБ-СДС и " Възраждане ", а от Движение за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България " и " Български напредък " се въздържаха. 

Първият изследователски мандат за сформиране на държавно управление бе върнат изпълнен от номинирания от ГЕРБ-СДС за министър-председател проф. Николай Габровски на 12 декември 2022 година, само че кандидатурата на Габровски не получи нужната поддръжка в пленарна зала. " За " бяха 113 депутати, " срещу " гласоподаваха 125, без " въздържал се ". След като Народното събрание не поддържа номинацията за министър-председател, препоръчаните конструкция и състав на Министерски съвет не бяха подложени на гласоподаване. 

От прессекретарата на президента осведомиха още, че през днешния ден в 14:00 часа президентът Румен Радев ще организира работна среща на " Дондуков " 2 с представители на управлението на Централната изборна комисия.
 
 
 
24 Яну 20236924 Яну 202313224 Яну 202332224 Яну 202315924 Яну 202344924 Яну 2023317КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023211511 Яну 2023153823 Яну 202389828 Дек 20221076
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР