БСП връща днес неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство.

...
БСП връща днес неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство.
Коментари Харесай

БСП връща днес неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство

БСП връща през днешния ден несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление. Това беше последната опция за лъчение на кабинет от 48-ото Народно заседание и за пети път за последните две години отиваме към предварителни избори.

Левицата не съумя да събере поддръжка в Народното събрание, откакто на проведената от нея лидерска намира се отзоваха единствено ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък ", само че без да подсигуряват поддръжка.

След като през днешния ден одобри мандата, президентът Румен Радев би трябвало да разпусне Народното събрание, да уточни дата за избори и да назначи длъжностен кабинет.

Той към този момент съобщи, че длъжностен министър председател ще бъде още веднъж Гълъб Донев. Кога ще отидем до урните ще стане ясно откакто президентът се срещне с Централната изборна комисия.

Заради измененията в Изборния кодекс, съгласно които ще гласуваме и на хартия, би трябвало да се регистрира по кое време тя може да бъде обезпечена. Коментираните дати са 26 март, 2 април или 23 април.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР