БСП - Връбница подкрепи протест на граждани в Обеля-1 срещу

...
БСП - Връбница подкрепи протест на граждани в Обеля-1 срещу
Коментари Харесай

БСП - "Връбница" подкрепи протест на граждани срещу нов строеж в "Обеля"-1

Българска социалистическа партия - " Връбница " поддържа митинг на жители в " Обеля " -1 против плануван нов градеж в междублоково пространство. Започналата изкопна активност се намира сред блоковете с номера 112, 113 и 114. Гражданите припомниха, че на същото място през 2015-та година към този момент беше юридически опит за градеж на постройка. Благодарение на будната съвест на жителите в квартала и благодарение на общински съветници от Българска социалистическа партия обаче противозаконният градеж тогава беше спрян. Сега стартира следващата тяхна борба за избавяне на терена от застрояване.

" Проблемът с презастрояването в София е доста огромен и е извънредно време да бъде открито решение, разяснява Станислав Младенов, член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия - София и ръководител на организацията на социалистите в регион " Връбница ". - Ако не бъдат взети съществени ограничения, скоро няма да остане свободно пространство в жилищните комплекси. В последна сметка, това безсистемно уплътняване на кварталите не е от изгода на никого. София би трябвало да се развива на открито, а не във вътрешността. Българска социалистическа партия от години се бори дружно с жителите, с цел да спре презастрояването и да резервира естествените условия за живот в жилищните комплекси. Затова още веднъж сме при хората и ще помогнем с всички сили, с цел да предотвратим този следващ опит за нападение на зелени площи ".

По време на митинга жителите се проведоха и стартираха подписка против почналия градеж. Тя ще бъде входирана в районната администрация. Гражданите са безапелационни, че няма да се откажат и ще бранят до дъно междублоковото пространство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР