БСП внася промени в Изборния кодекс за изчистване на списъците

...
БСП внася промени в Изборния кодекс за изчистване на списъците
Коментари Харесай

БСП внася промени в Изборния кодекс, ще бори мъртвите души от избирателните списъци

БСП внася промени в Изборния кодекс за изчистване на описите от " мъртви души " посредством дейна регистрация и видеонаблюдение на броенето на бюлетините и съставянето на протоколите.

Това заяви ръководителят на партията Корнелия Нинова на първата среща с извънпарламентарни партии и неправителствени организации за общи дейности за гарантиране на почтени и свободни избори, представена от Българска телеграфна агенция.

" Вече е реалност това наше предложение като смяна в Изборния кодекс. Разписали сме го по този начин - предаване онлайн на броенето на бюлетините и съставянето на протоколите и в това време правене на запис, който може да служи в съда като доказателство, в случай че има подозрения или сигнали за злоупотреби в изборния ден ", уточни тя пред публицисти.

Нинова заяви, че към този момент 20 партии и 10 неправителствени организации ще вземат участие в диалозите за почтени избори.

" В днешната и идващите срещи не става въпрос нито за предизборни, нито за следизборни обединения, а за обединяване за почтени избори и гаранции и успокоение на хората свободно да показват волята си ", разяснява тя.

От Българска социалистическа партия оферират общи дейности за покриване на всички секции с членове, наблюдаващи и покровители и за редом броене на резултатите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР