БСП винаги се е борила да е първа политическа сила.

...
БСП винаги се е борила да е първа политическа сила.
Коментари Харесай

Не може крадците да са по министерствата, те трябва да са в затвора

„ Българска социалистическа партия постоянно се е борила да е първа политическа мощ. Безспорно на отминалите избори се представихме извънредно зле, само че в този момент още веднъж се приготвяме и ще се борим до дъно. Една от аргументите, заради които считам, че ще имаме по-добър резултат, е по-широката лява коалиция, в която се явяваме. За България в действителност е належащо и потребно едно по-широко обединяване вляво, тъй като в резултат на тази неолиберална политика, която се води много години в България, хората много обедняха. Затова сме във всички отрицателни ранглисти, на дъното на Европа, а и освен. Затова е нужно едно по-справедливо и по-социално ръководство и най-важното - по-честно, а не крадливо като това, което имаше до момента. “

Това съобщи секретарят на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Христо Проданов в ефира на " България он еър ".

Той изясни, че е обикновено при реденето на листи да има напрежение. „ Няма да е обикновено, в случай че няма напрежение. В Българска социалистическа партия в действителност има едно същинско съревнование. Във всички останали партии ръководителят дефинира всичко, до момента в който при нас има конференции, съвещания на Националния съвет и е обикновено всеки един от претендентите да се бори да е на по-предна позиция. Заради това остава усещане в обществото, че има доста съществено напрежение “, разясни социалистът.

„ Истината постоянно би трябвало да излиза до дъно и огромният въпрос е къде са били българските институции през всичките тези години. Нали се сещате, че всичките тези неща, в които тези лица са упрекнати, не стават без политическа поддръжка и политическо настойничество. Така че ние се надяваме, че най-накрая и българските органи, които са призвани да се борят с корупцията, ще влязат в своите функционалности и ще изкарат истината до дъно “, разяснява Проданов във връзка глобите, наложени въз основа на закона „ Магнитски ”, като напомни, че Българска социалистическа партия постоянно е била срещу основаването на тези органи като Специализиран съд, Специализирана прокуратура и КПКОНПИ, които са били само и единствено политическа бухалка.

Скандала с подслушванията социалистът разяснява по този начин: „ Тези, които са призвани да изнесат истината, службите, Министерство на вътрешните работи, би трябвало да си свършат работата до дъно и в случай че има доказателства, да ги извадят и да кажат кои са подслушваните лица. Аз не се колебая, че е имало подслушване, тъй като този модел управляваше по този метод, той управляваше със закани, с рекет, с угнетяване на неуместните опозиционни политици и бизнеси. В същото време прокуратурата остава сляпа и глуха “, изясни Проданов.

По мотив обвиняванията на ГЕРБ, че служебният кабинет е частично на Българска социалистическа партия, социалистът съобщи: „ Има участници на Българска социалистическа партия, това не е загадка за никого, само че в последна сметка това си е кабинет на президента Радев, има представители и от други политически сили и кръгове. “

По думите му рокадите, които прави служебният кабинет, водят до излизане на истината, а тя е грозна. „ Не може крадците да са по министерствата, по организациите и да ръководят страната, те би трябвало да са в пандиза. Истината би трябвало да излезе нескрито, тъй като тя е значима за българските жители. Корупцията е повсеместна, тя се удостоверява от редица европейски отчети “, изясни Проданов като добави по какъв начин са били ръководени жителите през последните 12 години: „ Те са били ръководени неприятно, главният камшик в България това е бедността, а бедността се дължи точно на огромната корупция, която царува. “

 Относно Румен Спецов той съобщи, че в случай че се потвърди виновността му, то той би трябвало да бъде заменен от поста началник на Национална агенция за приходите.

 „ Ние не можем да чакаме някакви чудеса от това служебно държавно управление по простата причина, че те работят с бюджета, който им е наследен, те нямат средства да вършат промени и политики “, изясни Проданов.

Относно отхвърли на фирмата-доставчик на машини за идните избори социалистът съобщи, че няма задоволително време да се направи нова социална поръчка и най-вероятно ще се дадат спомагателни пари на сегашната компания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР