БСП върна на президента неизпълнен третия и последен мандат за

...
БСП върна на президента неизпълнен третия и последен мандат за
Коментари Харесай

Нинова върна мандата, Радев не каза кога ще са изборите

БСП върна на президента несбъднат третия и финален мандат за сформиране на държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание. Румен Радев още веднъж не сподели по кое време ще разпусне Народното събрание и на коя дата ще са предварителните избори. 
 
" Направихме всичко належащо, с цел да осъществим третия мандат. Изведохме 4 значими задания за постоянно държавно управление и парламент. Поканихме всички партии на диалог. И от тези, които пристигнаха, и от тези, които не пристигнаха, стана ясно, че не се събра единодушие и болшинство за сформиране на държавно управление ", сподели Нинова на президента. 
 
Радев пък поздрави социалистите за положените старания. " Искам да ви поздравя за напъните, които положихте,в една доста сложна политическа конюнктура. Но очевидно и този път тя не откри позволение и отиваме на следващите предварителни избори ", добави той.
 
" Днес от 14:00 съм поканил ЦИК, с цел да даде повече информация за готовността за идните избори и на база тази информация ще взема решение за разформироване на Народно събрание и дата на изборите ", акцентира той. 
 
Преди дни президентът уточни, че 26 март не е подобаваща дата за избори, тъй като е получил информация от ЦИК, че няма да има обезпечена хартия за бюлетините от машинното гласоподаване, в случай че изборите са тогава.
 
Така упованията са Радев да проточи процедурата и да насрочи изборите за април. Във вторник представителят на ЦИК Цветозар Томов уточни, че най-спокойно ще се провеждат избори на 23 април, само че и 2 април е допустима дата. 
 
Това е общо четвъртият път, в който социалистите получават трети мандат от Румен Радев и го връщат несбъднат. Държавният глава пък ще продължи да ръководи страната посредством служебния си кабинет още най-малко няколко месеца.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР