БСП увеличава сериозно присъствието си в местната власт, увеличава кметовете

...
БСП увеличава сериозно присъствието си в местната власт, увеличава кметовете
Коментари Харесай

Нинова: Завръщаме се в местната власт, въпреки репресиите и страха

" Българска социалистическа партия усилва съществено наличието си в локалната власт, усилва кметовете си и общинските си съветници. Въпреки репресиите, компроматите и цялата държавна машина, изправена против претендентите на партията на всички места в страната. Въпреки корпоративния избор и страха у гласоподавателите " сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в коментар за резултатите от локалния избор в неделя.

" Партията усилва гласовете за поддръжка на своите претенденти за кмет с към 100 000 гласа. А поддръжката за общински съветници е увеличена с към 50 000 гласа ", добави Нинова.

Тя акцентира също, че Българска социалистическа партия резервира водещото си място в " червени общини " с потвърдени кметове, които печелят следващ мандат - като Гоце Делчев, Троян, Кресна, Павликени, Садово, Балчик и други. Имаме понижение с две трети на общините, в които не сме имали общински съветници, добави водачът на левицата.

" Българска социалистическа партия печели на първи тур 34 общини. В 56 общини и 16 региона на София, Пловдив и Варна ни следва балотаж. Отиваме на балотаж в 12 области ", заключи още Корнелия Нинова.

Изводите ни за изборите са, че Българска социалистическа партия се завръща в локалната власт и затвърждава наклонността от последните няколко години - за увеличение на поддръжката, добави водачът на Българска социалистическа партия.

И акцентира, че социалистите са водели акцията си в изискванията на напън, компроматна война и закани.

Тя благодари на всички, които са подкрепили претендентите на левицата, както и на всички претенденти за кметове и общински съветници.

" Вие водихте мощна, позитивна и усмихната акция, предложихте действителни решения на хора, издържахте на натиска и продължихте напред ", обърна се Нинова към претендентите на Българска социалистическа партия.

Лидерът на социалистите откри една тревожна наклонност на тези избори - към 15% невалидни бюлетини, което в действителни гласове се равнява на близо 400 000 гласа.

Това е голямо количество изгубени гласове и единственото решение е машинното гласоподаване, безапелационна бе Корнелия Нинова.

Тя се спря и на страховете на елементарните гласоподаватели. Няоки от тях искрено признават, че гласоподават под нанитск от боязън да не изгубят работата си, да не им възпламенят къщата, да не лишават топлия обяд от обществената кухня...Други продават гласа си поради беднотия.

" Това е огромното предизвикателство пред всички нас - беднотия, боязън и принуда. Срещу това би трябвало да се борим, безапелационна бе Нинова. И прикани всички политици, които мислят за бъдещето на България: " Да се съберем и да извоюваме това, огромното - свободен народ, който без боязън да избира свободно водачите си! ".
Отправи апел и към хората - " Не позволявайте да ви настройват един против различен. Промяната стартира в неделя. Нека я създадем дефинитивна на 3 ноември ".

Нинова разяснява и думите на премиера Бойко Борисов, че ГЕРБ са извоювали безапелационна победа над Българска социалистическа партия.

Тя попита риторично какъв брой е безапелационна успеха, в която от 22 области сега печелиш девет, а в някои от областите, които са ти били бастиони, даже не отиваш на балотаж.

" Отиваш в София на балотаж, което не се е случвало от 14 години. Губиш общински съветници в цялата страна ", продължи да изброява водачът на Българска социалистическа партия.

По думите й " безапелационно и на тези избори се потвърди, че ГЕРБ понижават поддръжката си, а Българска социалистическа партия пораства ".

" Да, мъчно е. Не е внезапно. Не е революционно. Но отново споделям - боязън, цялата държавна машина, корпоративен вод, компромати. Промяната е допустима, тя стартира ", заключи Корнелия Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР