БСП-София все още нарича преврата на 9-и септември Ден на

...
БСП-София все още нарича преврата на 9-и септември Ден на
Коментари Харесай

За БСП-София 9-и септември още е Ден на свободата

БСП-София към момента назовава преврата на 9-и септември Ден на свободата. Днес от столичната организация на Столетницата изпратиха прессъобщение, което стартира по този начин:

" Не допускайте грешките, които България направи след смяната. Ние плащаме доста висока цена за този път, който избрахме от 1990 година насам. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов на Негово превъзходителство Педро Пабло Сан Хорхе Родригес, дипломат на Куба в България. Двамата участваха на тържествено събрание-концерт, отдадено на Деня на свободата - 9-и септември в " Красна поляна ". На събитието в читалище " Кирил и Методий ", проведено от локалния областен съвет на Българска социалистическа партия, участваха ръководителят на групата за другарство с Куба в Народното събрание Александър Паунов, който е първи секретар на Комунистическата партия на България и народен представител от " Българска социалистическа партия за България ", както и народните представители Николай Цонков и Петър Витанов. Сред гостите беше и ръководителят на БАС Симеон Игнатов. "

От текста излиза наяве и че демокрацията ни е лишила доста.

" Куба през днешния ден се трансформира съгласно условията на световния свят, само че го прави без да отстъпва от това, което Фидел Кастро завеща на народа си, сподели Калоян Паргов. - Страната има нова конституция, прави стопански и административни промени, само че не за сметка на концепциите от революцията. Досега доста пъти сме говорили с дипломат Сан Хорхе по тези тематики и ще си разреша да му дам един съвет: Не допускайте грешките, които България направи! Не поемайте по този път. Ние през днешния ден плащаме доста висока цена за тези неточности. Изберете китайския модел. Той дава резултати. Китай е суперсила. Там има еднопартийна система, развита стопанска система и напредък, за който ние може единствено да мечтаем ", сподели Паргов.

Той се афишира и за задълбочаване на връзките сред България и Куба.

" За страдание, за тази цел не сме задоволителни единствено ние, социалистите. Много бих желал също по този начин в тази нова икономическа зона, в която Куба дава опция да се включат разнообразни страни със своите стопански системи, да участва отчетливо и България. Така, както години наред е участвала. Всички помним по какъв начин България помагаше на Куба преди 1989 година с специалисти, опит и ноу-хау. Ако България в действителност желае да се съобщи на картата на света, Европа и Европейски Съюз не са задоволителни за това. България би трябвало да се обърне към такива забравени, поизоставени дестинации, в които към момента я одобряват с отворени прегръдки, макар грешките от последните 30 години. Имам поради Куба, Виетнам, Китай, страните от Латинска Америка ", сподели още водачът на БСП-София.

Според Паргов сега БСП написа визия за една по-различна политика.

" Срещаме се с хората, беседваме, събираме отзиви. Тази нова визия, с поддръжката и доверието на българския народ, имаме желание да осъществяваме, откакто спечелим идващите избори... ", добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР