БСП скочи на кмета си в Перник Станислав Владимиров зарази

...
БСП скочи на кмета си в Перник Станислав Владимиров зарази
Коментари Харесай

БСП скочи на кмета си в Перник

БСП скочи на кмета си в Перник Станислав Владимиров болести закриването на честния спектакъл. Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия пусна декларация против Владимиров, с която се „ разграничава от решението му за закриване на Общинския трагичен спектакъл и съставите към Двореца на културата в Перник - Камерен оркестър, Духов оркестър и Народен оркестър ", оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Владимиров бе определен на поста с гласовете на Българска социалистическа партия против кандидатката на ГЕРБ Вяра Церовска.

" Културата като социална отговорност постоянно е била приоритет на социалистите в България. Това е залегнало в редица основополагащи правила на нашата партия и в провежданите политики до момента. Да градиш може да се окаже мудна и тежка задача, лишава години, да рушиш е необмислен акт, отнемащ единствено ден ", показва в позицията си ИБ на Българска социалистическа партия.

Немислимо и неприемливо е в община Перник, където Българска социалистическа партия завоюва последните локални избори, даже да се подлага на полемика закриването на общински културни институции, които повече от столетие са част от градската културна история. ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия дефинира като неприемливо обществено декларираното обидно отношение на кмета на Перник по отношение на културните дейци и упорства управлението на община Перник да преразгледа решението си по отношение на закриването на културните институции и редуциране на техните чиновници ", показват още ИБ на Българска социалистическа партия.

Позицията е призната след голям брой реакции на културни дейци от цялата страна. Позицията е призната на 18 декември 2020 година от ИБ на Българска социалистическа партия единомислещо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР