БСП ще сигнализира ДАНС и службите за сигурност в ресорната

...
БСП ще сигнализира ДАНС и службите за сигурност в ресорната
Коментари Харесай

БСП сигнализира ДАНС и службите за сигурност заради сайта „Миротворец“

Българска социалистическа партия ще алармира ДАНС и службите за сигурност в отрасловата парламентарна комисия поради проблема с украинския уебсайт „ Миротворец “ . Онлайн изданието помести „ черен лист “ с имена на български публицисти, политици и общественици.

Днес Корнелия Нинова съобщи, че ще упорства за ясна позиция от страната , държавното управление и службите по проблема.

„ Минаха няколко дни към този момент от публикуването на листата с имена на българи в уеб страницата „ Миротворец “. Позицията, която украинското посолство е качило на страницата си, е извънредно цинична и неприемлива за нас и изрично настояваме българската страна да направи нещо. “

Тя цитира позицията , съгласно която хората в този лист били „ опасност за националната сигурност на Украйна “ , съгласно украинското посолство .

Нинова подсети, че при визитата на Володомир Зеленски у нас страната ни е дала обещание да даде всичко на Украйна – въоръжение, филантропична помощ и да продължи да приема бежанци.

„ Накрая България получава това! За научно-творчески и журналистически цели избивайте българи по света. Просто парадокс! “.

Сред имената в листата на украинския уебсайт в и на зам.-председателя на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин . Той изрази удивление и отчаяние, че към този момент няколко дни страната не подхваща нищо.

„ „ Не се опасявам. По-скоро съм отчаян и изумен, че в продължение на два-три дни българската страна не подхваща нищо. Едва през вчерашния ден вечерта, на съвещание на външна комисия стартира полемика, която се изрази в това, че другата седмица евентуално ще бъде поканена госпожа Габриел в комисията и може би представители на службите. “

Позиция. Снимка: Скрийншот от Фейсбук – Посолство на Украйна в България

Вчера украинското посолство у нас разгласява позиция , в която показва, че активността на публичната организация „ Миротворец “ по никакъв метод не е обвързвана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява формалната политика на страната.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР