БСП ще сезира прокуратурата за готвена, според тях, намеса в

...
БСП ще сезира прокуратурата за готвена, според тях, намеса в
Коментари Харесай

БСП сезира главния прокурор за готвена намеса в изборите

Българска социалистическа партия ще сезира прокуратурата за готвена, съгласно тях, интервенция в предварителните парламентарни избори . Това излиза наяве от позицията на Изпълнителното бюро на партията, публикувана от нейния пресцентър.

„ Днес зам.-министърът на електронното ръководство Благовест Кирилов съобщи, че напуща поста си заради липса на бистрота. В своята позиция Кирилов твърди, че бордът на шефовете на “Информационно обслужване ”, което се занимава с отчитането на изборните резултати, не е формиран съгласно резултатите от състезанието. Той декларира, че не може да одобри това и че във всяко свое деяние се управлява от желанието да има бистрота на процеса, успеваемост на резултатите, както и да се отбрани националната сигурност, които са основни условия за естественото протичане на идните избори “ , написа в позицията на Българска социалистическа партия.

Според тях подадената от Кирилов оставка алармира за липса на условия и е сериозна опасност за естественото осъществяване на идните избори .

в Организацията за сигурност и съдействие в Европа /ОССЕ/ и Парламентарната асамблея на Съвета на Европа /ПАСЕ/ за неприемливата интервенция на служебното държавно управление в изборите.

„ Призоваваме за незабавна реакция и сезираме прокуратурата за възможна готвена замяна на вота. Призоваваме всички партии и неправителствени организации да се обединим за гарантиране на почтени избори “ , написа още в позицията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР