БСП ще положи усилия за съставяне на редовно правителство. На

...
БСП ще положи усилия за съставяне на редовно правителство. На
Коментари Харесай

Пленум на БСП за съставяне на кабинет и протести на Позитано 20

БСП ще постави старания за сформиране на постоянно държавно управление. На първия си пленум след изборите социалистите взеха решение диалозите с " ИТН " да продължат и да насочат предложения за срещи с " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ". Пред вратите на централата на Българска социалистическа партия имаше и напрежение - младежи и знакови лица желаеха оставката на Корнелия Нинова.

Българска социалистическа партия ще даде поддръжка, в случай че реализира единодушие с " ИТН " по обществената политика, промени в опазването на здравето, в правораздаването, образованието и стопанската система. Поставиха и алена линия - социалистите няма да одобряват демократичен метод и отдръпване на страната от основни браншове. Против са и приватизацията на Българската банка за развиване и концесиите на автомагистралите. Не желаят постове в кабинета. Казват обаче, че персоналният състав, който ще се предложи, ще бъде основен, с цел да реши левицата дали да поддържа, или не. Към момента от Българска социалистическа партия не споделят дали разискват вид да предложат държавно управление с възможен трети мандат, в случай че им бъде връчен.

Националният съвет на Българска социалистическа партия с съвсем цялостно единогласие се е обединил към решението си партията да постави старания за съставянето на постоянен кабинет. И залагат пет целта в политиките на вероятно бъдещо държавно управление.

" Първият е обществената политика и политиката по качество на живот. Той включва битка с неравенствата и бедността. Увеличение на приходите, в това число преизчисляване на пенсиите. Политика за младежите е работещите ", сподели Корнелия Нинова.

Вторият приоритет е обезпечаване на налично опазване на здравето и тук общото с Има Такъв Народ е визията им, че лечебните заведения не би трябвало да бъдат търговски сдружения. Третият е обучение, просвета и просвета. Четвъртият - битка с корупцията и правосъдна промяна, а петият е възобновяване на стопанската система. По две тематики Българска социалистическа партия няма да прави компромис и дефинира като червени линии.

" Налагане на демократичен модел на ръководство на отдръпване на страната като главен регулатор и притежател на активи, които са от основно значение за националната сигурност на страната ", посочи Нинова.

Втората е, че участието на Република Северна Македония в Европейски Съюз не може да бъде за сметка на националния ни интерес и история. С Има Такъв Народ диалозите ще продължат, само че социалистите упорстват, в случай че се стигне до сполучлив край, да подпишат съглашение за поддръжка с партията на Слави Трифонов. От Българска социалистическа партия ще поканят на диалози " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ". Първият след изборите пленум на социалистите стартира напрегнато и митинг пред вратите на " Позитано " 20.

" Точно това, което виждате зад мен сега, е опит да се отклони вниманието от този значим въпрос за смяната, която чака цялата страна. Промяната на модела на ръководство ", сподели Стоян Мирчев.

" Проблемът е, че сега те саботират освен Българска социалистическа партия, а и въобще развиването на страната - съставянето на проекто-кабинет, което ще докара до доста тежки последствия за България ", съобщи Филип Попов.

" При демокрацията има болшинство, което взема решение. А болшинството е смазващо в поддръжка на Българска социалистическа партия и на управлението ", разяснява проф. Румен Гечев.

Заради неприятния резултат на изборите оставката на Корнелия Нинова беше поискана от представители на младежката организация и част от основни в Българска социалистическа партия фигури.

" След 4 април съм предложил на госпожа Нинова като акт, персонален акт. Ако подаде оставка, аз ще съм първият след нея. Но, несъмнено, би трябвало да разтеглим и кръга - и този Национален съвет. И това би трябвало да се реши на Конгрес ", счита Калоян Паргов.

" Има Българска социалистическа партия и тя е на 130 години. И има една паралелна партия - властническа, клиентелистка и малобройна и тя е на 5 години. Ние, обаче, ние сме от Българска социалистическа партия, в Българска социалистическа партия, тъй като ние сме Българска социалистическа партия. ", разяснява Велислава Дърева.

" За страдание смятам, че огромна част от управлението на партията е сложила персоналните си ползи над партийните ", добави Антон Кутев.

Корнелия Нинова преброи, че пред вратите на " Позитано " стачкуват към 60 души от над 82 хиляди социалисти и отговори на съперниците си.

" Тези хора не съставляват никого, с изключение на себе си. Те не са упълномощени от партийните членове и партийните организации да вършат това. Не могат да ми желаят тъкмо те оставката, тъй като те не са ме избрали ", безапелационна беше тя.

Нинова разгласи, че на пленума никой не ѝ е изискал оставката. Целта на недоволните, съгласно нея, била да се попречи на съставянето на държавно управление.

Разговорите ще продължат както на политическо равнище от страна на Нинова и заместниците ѝ, по този начин и на експертно по елементи от управническата стратегия, която Има Такъв Народ оферират. Когато от най-голямата партия предложат финален вид на стратегия и състав на държавното управление, пленумът на " Позитано 20 " ще се събере още веднъж и ще вземе дефинитивно решение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР