БСП ще подкрепим вота срещу политиката Отбрана и национална сигурност“.

...
БСП ще подкрепим вота срещу политиката Отбрана и национална сигурност“.
Коментари Харесай

Нинова: Ако стъпим на математиката, БСП е втора политическа сила на тези избори

БСП ще подкрепим вота против политиката „ Отбрана и национална сигурност “. Вече имаме единодушието на Костадинов, имаме поддръжката на Има Такъв Народ. Да, ще го внесем.
Това съобщи в студиото на Би Ти Ви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Ще чуете претекстовете за вота, тъй като би трябвало да се вземат ограничения, посочи тя.

Нинова обаче уточни, че не чака сглобката да се разпадне. Смята, че това опълчване сред ГЕРБ и ПП-ДБ е игра за пред аудитория. Когато стане въпросът за парите, за компаниите, тогава доста добре се схващат.

Интересите ги събра, това ще ги и държи, отсече водачът на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова изясни още, че във връзка с Бюджета те също имат кардинална позиция. По думите й Българска социалистическа партия има две линии на държание – едната е стопанската система, а другата – общественият вектор.

На въпрос на водещата дали ще поддържат в съда техният претендент за кмет Ваня Григорова, която апелира резултатите от балотажа, Нинова бе сбита: Всеки има право да апелира. Щом се съмнява в резултатите от вота– има право да апелира. Григорова си има екип и юристи, които да се заемат с това.

Корнелия Нинова счита, че тези локални избори са сериозен триумф за Българска социалистическа партия. И се аргументира с цифри - партията е получи 50 000 гласа повече спрямо предходните избори, и към този момент имат повече от 72 извоювани кметства, както и такива бастиони на ГЕРБ като Шумен, Силистра, Копривщица и Хисаря. Ако стъпат на математиката са втора политическа мощ.

Тя е безапелационна, че огромният губещ на тези избори са ГЕРБ, като са изгубили гласовете на 111 000 гласоподаватели, изборите в София и някои от регионалните градове (един от които е Ловеч - бел.ред.). Спад в поддръжката има и за ПП-ДБ, без значение от това, че съумяха да завоюват в столицата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР