БСП ще огласят доклада за Боташ. Те ще го представят

...
БСП ще огласят доклада за Боташ. Те ще го представят
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Главчев ще бъде изцяло под контрола на ГЕРБ

БСП ще огласят отчета за " Боташ ". Те ще го показват на краткотрайната комисия за контракта сред " Булгаргаз " и " Боташ ", където ще участват и медиите.

" Да, ще го създадем заради нежеланието на ръководителя на комисията да го внесе в прокуратурата. Става въпрос за голяма вреда и българите имат право да знаят. Факт е, че при доста съществени доказателства и констатации, е допустимо да не бъде импортиран отчетът. Утре в 11 часа ще бъде огласен отчетът. Всичко е смущаващо в този контракт. Той е най-общо казано в цялостен ущърб на българската страна. Свидетели сме на уволнения, уповавам се да не спрем дотук ", съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него Димитър Главчев би трябвало да бъде заменен от поста на министър-председател, защото е под политически надзор.

" Президентът настойчиво отхвърля да чуе нашите причини и да смени господин Главчев. Той тъкмо три дни устоя като самостоятелен министър председател и на третия ден стана ясно това, за което предупреждавахме от първия ден. Той ще бъде напълно под контрола на ГЕРБ, персонално на Бойко Борисов. В деня, в който Борисов изиска външния министър да бъде заменен, той просто беше заменен ", добави националният представител в ефира на Bulgaria ON AIR.

Зафиров е на мнение, че страната няма да остане без министър председател, само че народът би трябвало добре да намерения за кого ще гласоподава на идните избори.

" Няма да остане без министър председател България. Явно още много има да се дели от държавната баница. А надълбоко се колебая, че Главчев ще бъде заменен. Там очевидно картите са подредени. Реди ги задкулисието. Моделът " ГЕРБ " към този момент 15 години трови българската политическа реалност. Нека хората добре си помислят за кого ще гласоподават след 2 месеца. Ако желаят от същото - добре ", разяснява гостът.

Той е безапелационен, че проблемите с митниците и Министерство на вътрешните работи идват от корупция и е неуместно основен секретар на Министерство на вътрешните работи да бъде забъркан в сходни връзки.

" Винаги когато има земетресения в митници, в Министерство на вътрешните работи, става въпрос за нещо доста просто - за канали, за контрабанда, за надзор над трафик и всичко това. Абсурдно е основен секретар на Министерство на вътрешните работи да бъде уличаван в сходни връзки. Сега би трябвало този, който го е предложил за основен секретар, до края на живота си да не помни за политика. Ако това е равнището на Министерство на вътрешните работи сега, което очевидно е пропито от корупция, това значи, че нещо е сбъркано ", добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР