БСП ще изпрати запитване до чешките власти и Европейската комисия

...
БСП ще изпрати запитване до чешките власти и Европейската комисия
Коментари Харесай

​БСП ще изпрати запитване до чешките власти и ЕК заради сделката с ЧЕЗ

БСП ще изпрати питане до чешките управляващи и Европейската комисия във връзка със договорката с ЧЕЗ. Ще бъде поискано и чуване на премиера Бойко Борисов в Народното събрание. Това заяви пред публицисти водачът на партията Корнелия Нинова.

От Българска социалистическа партия ще желаят информация - дали продажбата на ЧЕЗ е била обсъждана сред министър председателите на България и Чехия. Утре от левицата ще поканят на среща посланика, на който ще връчат писмо до чешкия министър-председател и чешкото държавно управление.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Управляващите настояват, че договорката е направена по чешкото законодателство. Чешкият министър председател беше тук на среща. Питаме публично чешкото държавно управление - по време на визитата, водени ли са диалози, поеман ли е ангажимент от страна на Бойко Борисов по тази договорка, какъв, страната ще финансира ли посредством Банката за развиване нечий частен интерес. Не на Гинка, несъмнено. Не сме толкоз наивни, с цел да не разбираме, че откъм гърба стои различен.
Нинова не разяснява кой е действителният покупател. По думите ѝ обаче няма по какъв начин министър председателят да не е знаел за договорката. Лидерът на Българска социалистическа партия изрази подозрение, че ще бъде направена справедлива инспекция.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Не, не имаме вяра, тъй като ДАНС е подчинена на Бойко Борисов по българските закони, т.е. в случай че е правилно, че той стои зад тази договорка - той ще ревизира себе си. Комисия за защита на конкуренцията му е в цялостен надзор на Борисов. Как ще ревизира него? Просто господин Борисов си показа за следващ път, че в случай че даде една жертва в лицето на госпожа Петкова, казусът ще бъде пропуснат - не няма. Към него водят нещата, там е основният бушон, а не надолу по дребните бушончета.
Искането за чуване на Борисов ще бъде импортирано публично в деловодството на Народното събрание на следващия ден. Нинова сподели, че от него ще следва чуване и на способените комисии - за енергийно и водно контролиране, за финансов контрол и за защита на конкуренцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР