БСП ще излъчи своята номинация за кмет за София през

...
БСП ще излъчи своята номинация за кмет за София през
Коментари Харесай

Свиленски: Политиците се сещат да събарят Паметника на Съветската армия, когато идват избори

Българска социалистическа партия ще излъчи своята номинация за кмет за София през септември, съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия депутатът Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на Българска социалистическа партия.

Той уточни, че синдикалистът Ваня Григорова е единствено една от 12-те кандидатури и още е рано да се приказва за одобрен претендент.

" Процедурата по желание е на градска конференция на 2 септември, а в средата на септември Националният съвет на партията би трябвало да утвърди препоръчаните претенденти ".

Общинско опазване на здравето, общински детски градини, обучение и транспарантно систематизиране на средствата на Столична община към комерсиалните сдружения - това са част от целите на Българска социалистическа партия за ръководството на София.

" В локалната политика може да се разграничи тъкмо лявата политика, която е с грижа за хората и другата, която е развъдник на корупция, моделът, който ние се опитваме 30 години да го покажем на столичани да го спрем ", сподели Георги Свиленски

Според Свиленски в оставащите два месеца до изборите ще си приказваме основно за събарянето на Паметника на Съветската войска, тъй като десните партии нямат друга идея или оферти към софиянци.

Социалистът уточни политиците " се сещат да събарят паметника ", когато идват избори и осъди похищенията над монумента.

" Най-възмутителното е, че след тези вандалски прояви политическите партии останаха безмълвни. Всички, в това число кметът на Столична община, упрекнаха девойките (от палатковия лагер пред паметника - б.р.), че стояли след 22 ч. на противозаконен митинг. За тези с боксовете и димките нищо не се сподели. "

Георги Свиленски счита, че някой преднамерено е подстрекал агитката, която хвърли димки и счупи плочата на паметника предходната седмица.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР