БСП ще гласува против изпращането на военна помощ за Украйна,

...
БСП ще гласува против изпращането на военна помощ за Украйна,
Коментари Харесай

Гьоков за даването оръжие на Украйна: Ако трябва и конгрес ще свикаме по въпроса, за да сме наясно какво правим

БСП ще гласоподава " срещу " изпращането на военна помощ за Украйна, удостовери министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков, представен от БНР:

" Ако би трябвало, дори и конгрес ще свикаме по този въпрос, с цел да сме наясно какво вършим. Най-лесно е да се излезе от обединението и това ще удовлетвори желанието на огромна част от българите, които не харесват това, което се случва, имам в поради, с мисълта да изнасяме непосредствено оръжие. Въпросът е, излизайки от обединението и спирайки това изнасяне на оръжие към където и да било, какво вършим обаче за българите и за българския народ, като останем във време на война и на инфлация без постоянно държавно управление. Лично моята позиция в тази ситуация е, че би трябвало по никой метод да не се изнася оръжие за Украйна. Не можем да забраним на третата страна тя да го препродава в някаква посока. Нашата ПГ ще гласоподава твърдо " срещу " изпращането на оръжие в обсега на бойните дейности ".

Проектът за решение да бъде оказана военна помощ на Украйна е включен в програмата на изключително парламентарно съвещание, свикано за 4 май, сряда.

От Украйна, където е на посещаване, министър председателят Кирил Петков съобщи, че чака да се събере болшинство, което да утвърди сходно решение. Подкрепа заявяват както Продължаваме промяната, Демократична България и ИТН, по този начин и от ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР