БСП сезира прокуратурата за евентуална готвена подмяна на вота на

...
БСП сезира прокуратурата за евентуална готвена подмяна на вота на
Коментари Харесай

БСП сезира главния прокурор за готвена намеса в изборите

БСП сезира прокуратурата за възможна готвена замяна на вота на 2 април и желае незабавна реакция. Партията приканва всички партии и неправителствени организации да се обединят за гарантиране на почтени избори и възразява против всевъзможни опити за вмешателство в изборите.
Позицията на социалистите е във връзка оставката на зам.-министъра на електронното ръководство Благовест Кирилов. Той съобщи, че напуща поста си заради липса на бистрота. Кирилов твърди, че бордът на шефовете на " Информационно обслужване ", което се занимава с отчитането на изборните резултати, не е формиран съгласно резултатите от състезанието. Той декларира, че не може да одобри това и че във всяко свое деяние се управлява от желанието да има бистрота на процеса, успеваемост на резултатите, както и да се отбрани националната сигурност, които са основни условия за естественото протичане на идните избори.
" Подадената от Благовест Кирилов оставка алармира за тъкмо противоположното - липса на тези условия и сериозна опасност за естественото осъществяване на идните избори ", разясняват социалистите. 
Те напомнят, че партията към този момент алармира ОССЕ и ПАСЕ за неприемливата интервенция на служебното държавно управление в изборите. Тогава от левицата изпратиха документи с съответни данни за следващото неприемливо вмешателство в идните изключителни парламентарни избори от страна на служебния кабинет на президента Румен Радев. " За това към този момент свидетелстват и лица от служебния кабинет на президента - зам.-министър на електронното ръководство от кабинета на Радев признава за съществуващия риск от операция на изборите ", декларират още от Българска социалистическа партия.
Темата през вчерашния ден бе коментирана и от члена на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Георги Гьоков. Според него сигналът, който дава Благовест Кирилов с оставката си, е обезпокоителен и намирисва на подготовка за операция на резултатите от изборите. Гьоков показва, че може да става дума за усилване на резултата на " верните " партии и сваляне на резултатите на " неправилните ".
" Ще възразяваме и ще подаваме сигнали против всевъзможни опити за вмешателство в изборите и ще чакаме реакции от виновните институции, в това число и прокуратурата. Очакваме от всички партии и от неправителствените организации да се обединим в неотстъпчивост към опитите за операция на изборите, с цел да подсигуряваме почтени избори. Трябва по всевъзможен метод да върнем доверието на българите в изборния развой и да подсигуряваме, че техните гласове са регистрирани вярно ", безапелационен бе социалистът.
Гьоков разяснява и изключените от Конгреса членове на Българска социалистическа партия, както и напусналите сами редиците на левицата. " На първо място стои въпросът - леви ли са тези хора, социалисти ли са или са единствено партийни членове, попаднали в Българска социалистическа партия поради някакви персонални ползи? Отговорът тук е доста явен. На второ място е въпросът, това хора, които са работили безрезервно за Българска социалистическа партия ли, са или са хора, които са работили единствено когато те са на първа линия, т.е. когато се касае за персоналния им бизнес и ползи? ", попита социалистът.
Той отхвърля правените внушения, че Българска социалистическа партия е пред апокалипсис и се случва всеобщо овакантяване на партията. Гьоков е уверен, че Българска социалистическа партия следва поредно обичайните си леви политики и не отстъпва от тях и това се вижда от всички леви хора.
Социалистът разяснява и новата коалиция " Левицата ". Според него е претенциозно да се наричаш коалиция " Левицата " и да претендираш за посланичество на левите хора, откакто не си намерил метод за разговор с главната лява партия в политическото пространство - Българска социалистическа партия. 
Темата бе наранена и от члена на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Иван Ченчев. " Да сте чули новото ляво обединяване да приказва за хрумвания, за стратегия? Събраха се на първата среща и приказваха за листи. На последната им конференция ги чух да споделят, че ще се борят за минималната работна заплата. Това към този момент Българска социалистическа партия не го ли направи? Щели да се борят да няма хора под прага на бедността - остаряла битка на Българска социалистическа партия. Щели да се борят за цените - Българска социалистическа партия внесе закон за спекулата. Щели да вършат нещо ново - старите лица на Българска социалистическа партия с ограниченията на Българска социалистическа партия, разяснява Ченчев. По неговите думи, макар всички крамоли и офанзиви извън и от вътрешната страна, Българска социалистическа партия е жива и фактор в българската политика.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР