БСП се съмнява, че Тодор Тагарев е в огромен конфликт

...
БСП се съмнява, че Тодор Тагарев е в огромен конфликт
Коментари Харесай

БСП се съмнява, че Тагарев е в конфликт на интереси за поръчка от 11 млн. лв

БСП се съмнява, че Тодор Тагарев е в голям спор на ползи. Това подозрение показаха от левицата, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" От Българска социалистическа партия считаме, че въз основата на информацията, с която разполагаме, а тя е проверима и безупречна, има подозрения за доста нечовечен спор на ползи сред фамилията на господин Тагарев и поръчка, оповестена от Министерство на защитата през октомври 2021 година Тази поръчка е за договаряне за доставка на безпилотни летателни системи. Само един месец откакто господин Тагарев поема поста министър на защитата процедурата е завършена и за реализатор на поръчката е определено обединяването от " Български безпилотни летателни системи ", изясни Гечев.

Той обърна внимание, че в посоченото обединение влизат две компании, като изпълнителен шеф на едната е съучастник със брачната половинка на Тагарев в друга компания, в която пък по думите му министърът към момента попада като съветник.  Проф. Гечев счита, че съответните институции, би трябвало да се самосезират. " Никога не бих се занимавал с членове на фамилията, на който и да е сътрудник, само че когато става дума за поръчка за близо 11 млн. лева за сметка на българския поданик. Тук няма родственици, няма другари - всеки би трябвало да носи отговорност за своите дейности ", уточни още проф. Гечев. 

От Българска социалистическа партия попитаха дали членове на кабинета са се опитвали да оказват напън за смяна в цената на плана, само че към момента отговор на техния въпрос от военния министър няма.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР