БСП се оттегли от разговорите за правителство, защото не бяха

...
БСП се оттегли от разговорите за правителство, защото не бяха
Коментари Харесай

Александър Симов: БСП ще говори с ПП-ДБ за втория мандат, но едва ли ще има резултат

Българска социалистическа партия се отдръпна от диалозите за държавно управление, тъй като не бяха сложени същинските проблеми на обществото.

Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия Александър Симов от социалистическата партия. Според Българска социалистическа партия главният проблем е ще има ли бюджет, с какъв недостиг ще бъде той и какво ще стане със обществените заплащания.

Симов е черноглед по отношение на образуването на кабинета " Габриел ". Според него няма да се намерят петима депутати отвън ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, които да гласоподават в поддръжка на първия мандат.

" Парламентът ще бъде мониториран доста строго и всеки, който си разреши да не влезе и всеки, който си разреши да не гласоподава по метод, друг от декларираното от неговата партия, ще понесе доста тежка политическа цена. Ние сме в политическа рецесия, тъй като доста от партиите не желаят да проведат действителния диалог за проблемите. Грешката на Бойко Борисов е, че е заложил на партиен министър председател. Това е непроизводителен метод, който се провали един път при Слави Трифонов и в този момент ще се провали за повторно ", уточни той.

Александър Симов акцентира, че в случай че с първия мандат не бъде формирано държавно управление, с втория това сигурно няма да се случи.

Българска социалистическа партия ще взе участие в диалози с втората политическа мощ в Народното събрание, означи той, само че предвижда, че тези диалози ще носят същия недостатък, какъвто носеха диалозите за първия. Симов съпостави правосъдната промяна с комунизма, който все беше на хоризонта, само че в никакъв случай не пристигна.
" Те трябваше да се концентрират към съответни политики, а в този момент всички са захласнати от красивата концепция за конституционно държавно управление. Вторият мандат ще е отдаден навръх това ", счита той.

Симов отхвърли отдръпването на Българска социалистическа партия да е обвързвано с изказването на основния прокурор Иван Гешев, че ще изрива " политическия отпадък ".

" Виждам, че Гешев е ориентиран към други политически отпадъци. Не считам, че той таргетира която и да е съответна партия. Той таргетира съответни фигури и все още те са в една-единствена партия ", уточни той.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър! 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР