БСП се оплакаха, че още в първия ден на служебното

...
БСП се оплакаха, че още в първия ден на служебното
Коментари Харесай

БСП: Служебното правителство започна с показни чистки на наши кадри

БСП се оплакаха, че още в първия ден на служебното държавно управление техен кадър е бил освободен от Национална компания „ Железопътна инфраструктура “.

"Била е освободена Гергана Алексова като зам.-генерален шеф на НКЖИ ", разгласи на ексклузивен брифинг на "Позитано " 20 Борислав Гуцанов. От партията считат уволнението й за политическо.

"Тя е член на Българска социалистическа партия и работи в компанията повече от 4 години. С безспорна експертиза и предходна през цялата подчиненост в НКЖИ ", безапелационен беше Гуцанов. По думите му Алексова е била на път да разкрие корупционни схеми, откакто е почнала да преглежда "определени покупко-продажби за доставките в компанията ". "Да не се окаже, че точно това са аргументите за освобождението й ", питат от Българска социалистическа партия.

Гуцанов изясни, че ще се въздържи да назова дейностите реваншизъм, само че съгласно него това дава извънредно неприятен сигнал. "Не е обикновено сходно нещо да се случва и то в една компания, която е с необикновен публичен интерес и борави с големи средства и би трябвало да се внимава какво става там ", обясниха от левицата.

Борислав Гуцанов, акцентира, че главната задача на служебния кабинет е да бъдат извършени почтени избори, а не да се стартира с уволнения още в първия работен ден.

"Държавата не е в някаква неустойчивост, в каквото се пробват от президентската институция да внушават на българското общество ", разяснява от своя страна Георги Свиленски. Думите му идват в отговор на изявление на вицепрезидента Илияна Йотова, че "служебния кабинет има две съществени задания - да върне стабилността в страната и да обезпечи сигурността на българските жители. "

"Внушенията, че в страната има безпорядък и неустойчивост, че надали не служебният кабинет би трябвало да възвръща някаква правдивост - ето виждате първите им дейности. Кажете с уволнението с уволнението на зам.-генерален шеф на НКЖИ по какъв начин тъкмо се борят с Коронавирус рецесията? Как тъкмо ще проведат почтени избори или ще възстановят доверието в страната?, запита Свиленски.

"Тези хора стартират с чистки и то стартират показно против членове на Българска социалистическа партия. Няма да позволим достиженията на служебното държавно управление да бъдат унищожавани, единствено и единствено Българска социалистическа партия да бъде употребена, унижена и да отиде на изборите с леке. Още повече, че това се внушава от президентската институция, за която ние два следващи избора дадохме всичко от себе си тези хора да станат президент и вицепрезидент ", посочи още Георги Свиленски.

"Вие знаете кой има ползи в НКЖИ и кой към този момент пие шампанско за освобождението на Гергана Алексова ", заключи той. "Очакваме най-големите удари да ги получим от президента. Такива удари нямаше по времето на Борисов и това ни учудва. Иначе напрежение няма по какъв начин да има, молбата ни е да не се занимава с Българска социалистическа партия през идващите два месеца ", моли Свиленски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР