БСП с ново настояване за информация за АМ Хемус“ПГ на

...
БСП с ново настояване за информация за АМ Хемус“ПГ на
Коментари Харесай

БСП с ново настояване за информация за АМ „Хемус“

БСП с ново гледище за информация за Автомагистрала „ Хемус “
ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ за следващ път настоя да получи информация за построяването на автомагистрала „ Хемус “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Народните представители от „ Българска социалистическа партия за България “ внесохме искане до министъра на районното развиване Петя Аврамова и до изпълняващия длъжността ръководител на УС на АПИ две писма, с искане за даване на контракта сред „ Автомагистрали “ и АПИ по отношение на построяването на Автомагистрала „ Хемус “, както и рамковите съглашения сред „ Автомагистрали “ и компаниите, които ще бъдат употребявани при построяването на автомагистралата. От 14 януари до ден сегашен министерството и АПИ освен, че не дават отговор, само че и не си подвигат телефоните “, съобщи депутатът от левицата Георги Свиленски.

Той цитира текст от правилника за работа на Народното събрание, който има силата на закон, а съгласно него всички институции са длъжни да дават на народните представители сведения и документи в осъществяване на пълномощията му. „ Моля ви, спазвайки апелите на вашия ръководител и министър председател на България, да отговаряте бързо на настояванията и да разпоредите на министъра на районното развиване и АПИ, в границите на деня, да дават договорите и рамковите съглашения, с цел да не ви светне министър председателят синята лампа “, прикани Свиленски.

В отговор ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева изясни, че не е била сезирана с настояването на Българска социалистическа партия, а то е отправено непосредствено към министерството и АПИ. „ Може да отправите второ запитване към тях, аз също ще се поинтересувам каква е обстановката “, увери тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР