БСП подписа споразумения за общо явяване на изборите с АБВ

...
БСП подписа споразумения за общо явяване на изборите с АБВ
Коментари Харесай

Няколко хиляди човека работят против БСП за удавянето на Нинова

БСП подписа съглашения за общо явяване на изборите с АБВ и с групировката на Георги Кадиев „ Нормална страна “. Големият въпрос е до каква степен може да се уголемява лявата коалиция? И какви цели си слага – да оцелее до президентските избори или оттатък тях? В " Денят онлайн с Наделина Анева " отговори Валентин Вацев, политически анализатор.

По думите му за групировката на Жан Виденов няма да има място в лявата коалиция, тъй като те не биха желали. Причините са идеологически, освен политически.

" Дълбокият антиперестоечен заряд ги разделя от Българска социалистическа партия. В идеологията им има сериозен възторг към левите обединения ", счита Вацев.

Според него съветският дипломат през 1996 година е свалян не от своите български съперници, а от тайните служби и " Газпром ".

" Лявото и дясното от дълго време са обезсмислени, от обединението на Станишев и Национална движение „Симеон Втори" насам ", разяснява анализаторът.

Той дефинира новосъздадената лява коалиция като нетворчески и непроизводителен ход на Нинова, който може да докара до по-нисък резултат.

Вацев твърди, че се е родила коалиция за червен отстъпник.

Той съпостави Българска социалистическа партия с нова черква, раздирана от несъгласия и сподели, че в последните 100 години в партията има непрестанно борби на групи с групи.

" Нинова е застрашена от заплахата да бъде за повторно на трето място, а това е необратим проблем, само че към момента може да каже вярното обръщение. Заплашена е и от вътрешна заплаха, няколко хиляди индивида в Българска социалистическа партия работят срещу партията си за удавянето ѝ. Изтича времето на перестроечните партии, моментът е съдбоносен за българското ляво ", показа още гостът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР