БСП подготвя жалба до Конституционния съд заради новоизбраните конституционни съдии,

...
БСП подготвя жалба до Конституционния съд заради новоизбраните конституционни съдии,
Коментари Харесай

Нинова: Новите конституционни съдии ще изпълняват политически поръчки

БСП приготвя тъжба до Конституционния съд поради новоизбраните конституционни съдии, удостовери водачът на партията Корнелия Нинова, заяви bTV. Тя прикани президента Румен Радев да не отива на клетвата им.

„ Бих споделила на президента Радев да не отива на клетвата. Ако държи на това, че и смяната в Конституцията не е както би трябвало, и изборът на конституционни съдии не е както би трябвало, дано да го покаже с дейности “, сподели Корнелия Нинова. " Ние, каквото можем по закон го вършим –ще апелираме, това е опцията за една съпротива ", добави тя.

Според нея по този начин ще последва нова процедура. „ Имаме подобен опит от предходния път “, означи водачът на Българска социалистическа партия. Ако работят както до в този момент – изборът да е превдварително решен авансово, няма смисъл Българска социалистическа партия да издига кандидатура, сподели тя в отговор на въпрос дали биха издигнали собствен претендент за парламентарен арбитър.

Нарушаването на Конституцията и законите на страната към този момент не прави усещане на никого, с изключение на на нас, сподели водачът на Българска социалистическа партия. Според Нинова професионалните качества и на Десислава Атанасова, и на Борислав Белазелков са незадоволителни за постовете, на които са били изпратени.

„ Освен това ще извършват политически поръчки, в това съм уверена – вместо да пазят Конституцията, ще пазят гърба на Бойко Борисов, Христо Иванов, Кирил Петков и така нататък Това са политически кандидатури, не биваше да се случва по този метод “, акцентира тя.

Корнелия Нинова разяснява и идните избори за членове на Европейския парламент през юни. „ Успех за партията на евроизботире не е броя, триумф ще бъде да изпратим хора, които са проевропейски настроени в Европа, където се пази народен интерес ", означи тя.

В събота Българска социалистическа партия организира съвещание на Националния съветна партията, на което даде начало на организационната и политическата подготовка за европейските избори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР