БСП отново е пета политическа сила след вота на 2

...
БСП отново е пета политическа сила след вота на 2
Коментари Харесай

Миков: Поведението на БСП е самоубийствено, трайно изпадане от водещите партии

БСП още веднъж е пета политическа мощ след вота на 2 април. Ще има ли кабинет?

" Това зависи от партиите, които са в Народното събрание, само че въпросът се слага погрешно. Ще има ли болшинство и каква политика ще прекара това болшинство - това е огромният въпрос. Едва ли ще има устойчиво болшинство. Възможно е да се образува някакво болшинство и то обвързвано с външнополитически цели, а не с проблемите, които интересуват във висока степен българските жители ", сподели някогашният ръководител на Българска социалистическа партия. 

По думите му във време на война е напълно естествено да има външен евроатлантически напън.

 

" ГЕРБ и ПП-ДБ са дясно политически сили. Очевидно този напън е от общественици, които са гласоподаватели на тези партии. Те един път упражняват напън, а повторно идват да легитимират и да се не помнят тези приказки, които доведоха до свалянето на кабинета " Борисов ", до войната, която водеха " Продължаваме промяната " и " Демократична България " с ГЕРБ ", добави Миков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него " Продължаваме промяната " потегля към низходящ ред.

" Всички установяват, че обединението им с " Демократична България " дава по-малък брой мандати, в сравнение с поотделно. Този низходящ ред е обвързван един път с ръководството, което направиха. И тогава беше държавно управление непременно. Тези избори са оценка точно на това. Няма никаква политическа непосредственост сред партиите, които дружно биха създали кабинет ", безапелационен е някогашният ръководител на левицата.

 

Той напомни, че в действителност Христо Иванов беше министър на Борисов: " След това изговори купчина от нелицеприятни думи във връзка с министър-председателя, в чийто кабинет е бил. Сега нищо чудно отново да се завърти и да се върне там, откъдето е тръгнал. "

Попитан дали е вероятен вид ГЕРБ/СДС, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, Миков отговори: " Българска социалистическа партия има опит в подобен вид кабинети и резултатите са ясни. Ако още един път си разреши, другият път ще има още по-малко поддръжка, по-малко резултати, още по-голяма загуба за еднаквост. Поведението на Българска социалистическа партия в последните години е много самоубийствено, тъй че самоубиец да се оплаква, че има проект за неговото ликвидиране, е много неуместно. "

И е безапелационен, че Българска социалистическа партия е направила ужасно доста, с цел да бъде на това място.

 

" Това е трайно изпадане от водещите места в българската политика на главната лява партия, с най-голяма история. Никой не краде гласовете на Българска социалистическа партия. Все едно някой да каже, че на Слави Трифонов някой му е откраднал гласовете, или някой, който получава по-малко на другите избори. Това са оправдателни разновидности за Нинова и управлението ", добави Михаил Миков.

Той счита, че доста хора не са отишли да гласоподават, тъй като са мнение, че партиите са там, единствено поради присъединяване им във властта.

" По-добре да се отиде още веднъж на избори, в сравнение с държавно управление с цената на политически взаимни отстъпки да завърши живота на този парламент с още по-малко доверие в политическите партии, които са формирали болшинство. Виждате растежа на " Възраждане ", които поддържат една позиция ", разяснява още Миков. И бе сбит: " Да създадем импийчмънт на Радев и да стигнем до революция, може би някои това желаят. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР