БСП отговориха на ГЕРБ по повод на обвиненията, че социалистите

...
БСП отговориха на ГЕРБ по повод на обвиненията, че социалистите
Коментари Харесай

Социалистите отговориха на ГЕРБ: БСП е малцинство в ЦИК и не може да прокара нито едно решение

БСП дадоха отговор на ГЕРБ във връзка на обвиняванията, че социалистите съзнателно са изготвили комплициран избирателен протокол, чието попълване ще докара до доста неточности, а това ще провокира безпорядък при оповестяването на резултатите от вота.

Според Георги Свиленски от левицата всичко е в ръцете на ГЕРБ, тъй като Българска социалистическа партия е малцинство в ЦИК и не може да прокара нито едно решение по своя самодейност.

„ Това, което ще кажа е напълно послание към тях, към тяхната позиция и това, което са си разрешили да ви занимават преди няколко часа. Уважаеми представители на ГЕРБ, всичко е във ваши ръце. Имахте болшинство в Народното събрание, държавно управление, болшинство в ЦИК. Българска социалистическа партия има малцинство в ЦИК – 6 индивида от 20. Не може да прокара нито едно решение по своя самодейност. Вие от ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ сте отговорни за това състояние и ще си носите отговорността “ сподели Свиленски, представен от „ Фокус “.

Свиленски уточни, че Българска социалистическа партия ще осигурим 35 хиляди участници в СИК, покровители и наблюдаващи, с цел да не разреши „ ГЕРБ да създадат измами в изборния развой “.

„ Категорично се противопоставяме с всички сили на внушенията, че протоколите от СИК би трябвало да се вършат не в СИК, а в „ Информационно обслужване “, както се пробвате да оферирате и прокарвате в последните дни. Изборният кодекс, по който се организират изборите, по който са признати протоколите, са признати през месец октомври 2020 година от болшинството на ГЕРБ и „ Обединени патриоти. Българска социалистическа партия е гласувала срещу този протокол, срещу тези промени в Изборния кодекс ", сподели още Свиленски.

След апела на ГЕРБ за смяна на изборните бумаги, от ЦИК дадоха отговор, че няма да поправят протоколите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР