БСП няма да влиза през задния вход във властта за

...
БСП няма да влиза през задния вход във властта за
Коментари Харесай

Нинова: Няма да влизаме във властта през задния вход, ще спечелим изборите |

Българска социалистическа партия няма да влиза през задния вход във властта за пет месеца, ще влезе през формалния за четири години, в случай че народът ни даде това право.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в политическия си отчет пред делегатите на 50-ия Конгрес на партията. Тя още веднъж уточни, че този парламент е привършен и не може да подсигурява непоклатимост на страната. Изходът е нови избори, нова легитимност, добави Нинова. 

Председателят на Българска социалистическа партия означи, че ГЕРБ оферират смяна в Конституцията, само че, по думите й, това не е смяна, а следващата крачка към легализиране на властническата власт. Българска социалистическа партия ще се опълчи с всички сили на това посягане против устоите на държавността. ГЕРБ няма да получат нито един глас от гласовете на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", уточни тя.

Движение за права и свободи виждат излаз от рецесията в експертно държавно управление, гръбнакът на което да бъдат ГЕРБ и Българска социалистическа партия, сподели Нинова. Тя разяснява, че в последните дни и Бойко Борисов споделя, че това е най-хубавият вид за ГЕРБ, а " Обединени патриоти " също са побързали да се причислят към този вид.

" Тройната коалиция, която до момента управляваше прикрито, е подготвена да официализира съюза си сякаш в името на България, а в действителност за избавяне на статуквото и обезпечаване на Борисов на удобно отдръпване от властта ", съобщи Нинова. Кой им липсва в пъзела на този комфорт - Българска социалистическа партия, сподели Нинова и добави, че Българска социалистическа партия няма да взе участие в този сговор.

Председателят на Българска социалистическа партия разяснява, че България се намира в тежка политическа, институционална рецесия, в рецесия на доверието от народа към ръководството и на прага на страшна икономическа и обществена рецесия. " Всяка партия, загледана в пъпа си през днешния ден, пропуща огромното - пропуща България ", предизвести тя.

" Днес едни търсят безпроблемно излизане от властта, други, яхнали митинга, бързо влизане във властта, трети - по какъв начин да бъдат балансьори на властта. Нашата цел е друга ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия. Тя уточни, че задачата им е да дадат непоклатимост на България, да подсигуряват сигурност и успокоение на българите, да очертаят вероятност пред тях и да осъществят правовата, демократична и обществена страна. По думите й стъпките към тази цел са подаване на ръка на всички лявомислещи, социалноориентирани, прогресивни хора, непартийни, почтени българи, родолюбци, основаване на доста необятен фронт от съидейници за смяна на България, избори и безапелационното им продобиване от Българска социалистическа партия, и почтено, неподкупно и поредно осъществяване на поетите задължения към народа. 

" Политика с грижа за хората, морал и организация - това е пътят към триумфа ни за парламентарните избори ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия. След четири години старания и труд е време да получим този триумф - успеха на парламентарните избори - не за постове, а за лостове за смяна на България, добави тя. 

Какъв излаз от рецесията и промени оферират десните? Оставка на Борисов и Гешев и смяна в правосъдната система. Прекрасно - и ние желаеме това и го желаеме от дълго време. Но къде бяха те, когато предлагахме напълно друга философия на антикорупционно законодателство и правосъден надзор върху актовете на основния прокурор? ", попита Нинова. 

" В Народното събрание часове наред бранехме от трибуната върховенството на закона, разделянето на управляващите и взаимния надзор, както и налагане на правосъден надзор върху актовете на основния прокурор. Никой няма право да отхвърля тези старания на Българска социалистическа партия и ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Десните го вършат - отхвърлят тези наши старания, закрепени в остаряла антикомунистическа реторика, която младите по площадите въобще не схващат. Промяна в правосъдната система - да, само че и ние желаеме. Достатъчно ли е? Къде им е проектът за стопанската система, за образованието, за опазване на здравето и за демография? ", запита тя.

И посочи, че левицата първа е заговорила за корупцията и паралелната страна, поради които през днешния ден протестиращите са на улицата. Соцлидерката добави, че алените не желаят да яхват митинга, само че би трябвало да има справедлива оценка за партията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР