БСП няма да спечелят нито едните, нито вторите избори, които

...
БСП няма да спечелят нито едните, нито вторите избори, които
Коментари Харесай

Плевнелиев сипе критики по Радев, сподели и голямата си мечта

БСП няма да завоюват нито едните, нито вторите избори, които предстоят тази година, съобщи Росен Плевнелиев, президент (2012-2017), в предаването „ Неделята на NOVA” по " Нова телевизия ". Според него сред левицата и Румен Радев тлее напрежение " със страшна мощ ". Плевнелиев изрази убеденост, че народът ще избере умно идния президент.

„ Във време на пандемия, когато хиляди хора изгубиха живота си, президентът Радев наруши законa за съвещателен съвет за национална сигурност и не го свика съвсем една година. Това е извънредно нарушаване и то пред очите на народа”, съобщи той.

Плевнелиев уточни, че е удовлетворен от обстоятелството, че не е в листите на ГЕРБ за водачи, също и това, че към този момент не е настоящ държавен глава. Според него един държавен глава няма още веднъж място в политиката. Той означи, че е в прелестни връзки както с политици от ГЕРБ, по този начин и с други политически сили, като да вземем за пример „ Демократична България”, Вътрешна македонска революционна организация и Движение за права и свободи. Плевнелиев сподели още, че огромна негова фантазия е ГЕРБ и „ Демократична България” да се коалират.

„ Докога дясното ще е разцепено, вместо да прогледнат? Когато Царят пристигна на власт в България, опустоши всички. Ако Костов тогава не беше разцепил партиите, в случай че те бяха удържали фронта, тогава дясното, обединено, щеше да има нов, огромен късмет да се върне на сцената. Костов е един от водачите, които разцепиха дясното на доста и това не е добре. Аз съм очевидец, че ГЕРБ се пробваха да създадат обща платформа с „ Демократична България”. Те избраха Мая Манолова и Българска социалистическа партия. Каква демократична партия са тогава? Те са следващата популистка формация”, съобщи той.

Росен Плевнелиев изрази мнение, че в случай че „ Демократична България” „ разчисти” предишното, ще има ярко бъдеще. Според него това важи и за партия ГЕРБ, която също има потребност да даде път на новото потомство.

„ Едно от позитивните неща, които можем да кажем за това държавно управление, е, че те с патриотичния фронт дадоха обещание на народа да вдигнат приходи и пенсии и могат умерено да кажат, че са постигнали тази цел. Всеки желае повече, само че тук вълшебната дума е ефективност”, разяснява Плевнелиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР