БСП няма да се разграничи от депутата Георги Стоилов, а

...
БСП няма да се разграничи от депутата Георги Стоилов, а
Коментари Харесай

БСП връща дарението от арестувания Илия Стоилов

Българска социалистическа партия няма да се разграничи от депутата Георги Стоилов, а единствено ще върне дарението, импортирано за акцията на социалистите от неговия брат Илия Стоилов.
" Днес парламентарната група реши, че ще върнем тези 400 лева, които е дарил братът на депутата Георги Стоилов. Правим това, тъй като не желаеме да имаме нищо общо с тази тематика ", сподели Таско Ерменков на брифинг в Народното събрание.
Илия Стоилов беше задържан в събота по време на акция на ГДБОП в Русе. Той е обвинен за съучастничество в проведена незаконна група за рекет.
" Георги Стоилов няма нищо общо с нито една компания на брат си. Илия Стоилов не е назначаван на държавна работа. Той е правил тези дейности, в случай че ги е правил, в качеството си на физическо лице. Всеки дава отговор за личните си дейности и носи следствията си за това. Не съм юрист на Георги Стоилов, а съм негов сътрудник. Стоя с името си зад това, което споделям. Цялата група го поддържа колегиално. Ние заставаме зад него като партийни приятели. Той няма никаква виновност за това, което брат му е правил ", сподели Ерменков.
ГЕРБ: Ако тези пари са чисти, за какво ги връщат?
Депутатът от ГЕРБ Тома Биков изнесе информация, съгласно която до 2013 година Георги Стоилов е бил съучастник със брачната половинка на брат си Илия в компания на име " Монарх Мултиген Технолоджи ", като компанията се е занимавала с импорт на ротативки и корекция на машини за хазарт. Илия Стоилов ръководи заведения и казино в Русе.
" Дали е правилно, че през 2016 година е бил взривен автомобил Lexus, благосъстоятелност на брата на депутата, който обаче е бил упралвяван от Георги Стоилов ", попита Биков пред публицисти.
Той разкритикува позицията на Българска социалистическа партия да се разграничи от задържания мъж.
" Като смятат, че няма нищо неправилно в дейностите на Стоилов, за какво връщат дарението на брат му? Ако тези пари са чисти и считат, че всичко е наред, няма смисъл да ги връщат ", сподели Биков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР