БСП няма да промени позицията си относно военната помощ за

...
БСП няма да промени позицията си относно военната помощ за
Коментари Харесай

Нинова: БСП няма да промени позицията си относно военната помощ за Украйна

БСП няма да промени позицията си по отношение на военната помощ за Украйна, сподели в Кърджали вицепремиерът и ръководител на партията Корнелия Нинова. Тя посочи, че се изчаква съдружния съвет във вторник, а настояването е министър председателят Кирил Петков да показа в цялост диалозите по време на визитата си в Киев. Нинова още веднъж уточни, че България не е изнесла нито един патрон за Украйна.

ангажимента да се изчака съдружния съвет Корнелия Нинова отклони въпроса има ли заплаха за държавното управление и за изключителни избори:

" Дайте да изчакаме съдружния съвет, да изслушаме премиера за диалозите му в Украйна, отново ще беседваме. Аз удостоверявам нашата позиция ".

В Кърджали, където се организира фолклорен празник за 1 май, Нинова е чула едно общо мнение:

" Нямаше човек, до който да се докосна и да не ми каже – дръжте крепко за оръжията, не желаеме да се изпращат оръжия, не желаеме да ни въвличате във войната, желаеме мир. Минете сред хората, чуйте ги. Ние показваме тяхното мнение ".

Вицепремиерът още веднъж уточни, че България не е изнесла и един патрон за Украйна:

" Нито един контракт, документ или експорт за Украйна не е осъществило българското държавно управление. Изнася за доста трети страни, какво става оттова нататък с това оръжие българската страна не знае и няма право да управлява ".

Според Корнелия Нинова огромна част от работодателите желаят опазване на сегашната цена по контракта с " Газпром ". Това може да стане с таван на цената, а разликата да се поеме от страната:

" Ние сочим и източник, с цел да се покрие тази разлика и това са свръхпечалбите на енергийните сдружения ":

Темата за цената на газа ще бъде разисквана на съдружния съвет във вторник, уточни още Корнелия Нинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР