БСП няма да подкрепи внесената от ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и

...
БСП няма да подкрепи внесената от ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и
Коментари Харесай

Нинова: БСП няма да подкрепи декларацията за членство на Украйна в НАТО

БСП няма да поддържа импортираната от ГЕРБ, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ декларация за приемане на Украйна в НАТО. Това съобщи водачът на пратията Корнелия Нинова в изказване в Народното събрание.

" Големите държави-членки показват запаси - Съединени американски щати, Германия, Унгария, Франция, Байдън, Столтенберг, че би трябвало да се въздържат от приемането на Украйна в НАТО и че това би означавало изправяне на целия Алианс във война против Русия, а това значи световна война. Нашите бързат, а ние сме единствено на няколкостин километра И можем да се превърнем в прифронтова страна ".

По думите ѝ управляващие бързат и с продажбата на оборудването на Белене поради предстоящото посещаване на украинския президент Зеленски.

" С продажбата на двата блока целят вечно да се завърши с плана " Белене " и да скрият една спекулация, тъй като България е платила съоръжение за 600 млн. С тази договорка желаят да покрият истината за кражбата и корепцията. Обаче има доста професионални и политически въпроси. Атомната нуклеарна организация дава позволение за строителство с авансово лицензиране. Ако има площадка, та е лицензирана за нещо друга. Как си показват, че ще дават на Украйна съветски реактори, които изискват съветско съоръжение. Това значи да сложим Украйна в ръцете на Русия. Това изисква позволение от Русия. Пълно безумство ".

Коментира, че България търпи загуби от замразяването на " Белене ", тъй като в този момент цените на тока за българските жители биха били други. По думите ѝ в този момент тези, които упорстват, за продажбата на оборудването, желаят " да си покрият далаверата и разликата от 300 милиона, като слагат страната, на която сякаш желаят да оказват помощ, а хвърлят България в ръцете на страната, която настояват, че я унищожава ".

Нинова счита, че решението на Бойко Борисов да се откаже от имунитета си е взето под напън.

" Имунитетът на Бойко Борисов е занимателна тематика - победа за Българска социалистическа партия. Заради 12-годишното му крадливо ръководство би трябвало да има присъда. Даването на имунитета е под напън. Знаеше, че това ще е втора точка в програмата (на НС) и е знаел, че ще падне. За интервала, за който се скри, смениха Гешев. Това е бягство за позора, на който щеше да бъде подложен. И второ, евентуално чака, че нещо по делото ще бъде покрито и неразследвано. Вижте обстоятелствата. Вчера Комисията по имунитети сякаш се събра. Формално регистрира, че няма кворум и не създаде никакво решение. Обаче като видяха, че ще влезе в зала, Борисов си подаде имунитета. Подаде го под напън. "

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че партията упорства за оставката на военния министър Тодор Тагарев поради предложенията му по отношение на Конвенцията от Монтрьо.

" Това изрично съставлява нарушение на конвенцията. Действията и думите му са рискови за България, за мира ", сподели Корнелия Нинова

Членството на Украйна в НАТО би трябвало да се разисква след края на войната, безапелационна е тя. Коментира и предстоящата аудиенция на украинския президент:

" Който е поканил господин Зеленски, да го одобри. Ние не сме. Не знаем дори дали ще пристигна в Народно събрание. Но в случай че пристигна, той още веднъж ще чуе изрично нашата позиция - за какво сме срещу изнасянето на оръжие и решенията във Вилнюс ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР