БСП няма да подкрепи първия мандат на ГЕРБ, но са

...
БСП няма да подкрепи първия мандат на ГЕРБ, но са
Коментари Харесай

НА ЖИВО БСП ще разговаря с Промяната за кабинет с втория м...

БСП няма да поддържа първия мандат на ГЕРБ, само че са подготвени да беседват за държавно управление с втория мандат на " Продължаваме промяната ". Това стана ясно по време на срещата на президента Румен Радев с петата по величина парламентарна група - " Българска социалистическа партия за България " в границите на консултациите с политическите сили в Народно събрание.

" Българска социалистическа партия е партия с дълготраен опит и в парламентаризма, и в ръководството на страната, по тази причина е от значимо значение по какъв начин вижда вашата партия договарянията и разговора в Народно събрание ", попита при започване на диалога Радев.

" Вие бихте ли подкрепили въобще и при какви условия първия мандат. Ако счетем, че той е несполучлив и отидем към втория, бихте ли се присъединили още веднъж с предходните си съдружни сътрудници в ръководството на страната? ", поинтересува се още президентът. Румен Радев сложи и други значими въпроси пред Народното събрание, като законите, свързани Постави попълването на мандатите, проекта и други задания.



" Смятаме, че съществени диалози за кабинет, ще стартират след първия мандат ", сподели Нинова и разгласи, че времето за диалози на партиите, които е дал президентът, е било изгубено.

" За нас има три значими задания - първо, приемане на бюджет със обществена устременост, законите по Плана и трето, надяваме се, сполучливи диалози за сформиране на постоянно държавно управление. Смятаме, че времето, което ни дадохте до момента, е изгубено. Поне до момента няма резултат за сформиране на държавно управление, в случай че такива договаряния се водят ", съобщи соцлидерката.

" Не мисля, че времето е изгубено ", не се съгласи президентът. И подсети, че президентът не е притиснат от конституционни периоди. 

" Ако не се сформира кабинет, това значи, че Народното събрание би трябвало да се разпусне при започване на декември. Това значи, че би трябвало да вършим избори края на януари или през февруари ", изясни Радев. И посочи, че предизборната акция ще би трябвало да се прави тъкмо посред коледните празници.

" Времето изтича. И къде да спре този часовник. За разлика от други, аз съм задължен да мисля и за най-тежкия вид - в случай че отидем на предварителни избори, по кое време да бъдат те ", съобщи президентът.

Консултацията е следващата, която подхваща президентът с парламентарните политически сили, преди да пристъпи към връчването на първия изследователски мандат за сформиране на постоянно държавно управление.

Президентът към този момент организира срещи с ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Радев стартира консултациите в края на октомври и разреди срещите с политическите сили до една на седмица. Още при започване на кръга съвещания президентът обоснова желанието си да не бърза с връчването на мандатите, с цел да има време Народното събрание да свърши значимата работа, която стои пред него, а и да даде време на партиите да изградят градивен разговор между тях и да работят дружно за решение на рецесиите. 

След срещата с Българска социалистическа партия остава Румен Радев да насрочи съвещания с " Демократична България " и " Български напредък ". Едва по-късно президентът ще връчи първия мандат на ГЕРБ-СДС, с цел да опитат да образуват държавно управление.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР