БСП няма да подкрепи на първо четене бюджета, който се

...
БСП няма да подкрепи на първо четене бюджета, който се
Коментари Харесай

Нинова: Няма да подкрепим този бюджет, антисоциален е

БСП няма да поддържа на първо четене бюджета, който се приготвя от министъра на финансите Асен Василев. Това разгласи ръководителят на партията Корнелия Нинова на конференция.

„ Няма да подкрепим този бюджет и изготвяме собствен различен. Това, което ни показва Василев, не взема решение нито един проблем – инфлация, цени, приходи и беднотия ”, разяснява Нинова.

По думите ѝ този бюджет е противообществен. „ Наблюдаваме фиксация в цифри, а не решаваме проблемите на хората ”, счита тя.

Нинова разяснява, че в този бюджет няма „ стратегическо мислене ”, както и заложени промени. По думите ѝ има и няколко „ бомби ”, които не се знае по кое време ще избухнат.

„ Има и две бомби в този бюджет, които могат да объркат всички сметки на Василев. Той е планувал доходи по ПВУ, а 10 от 13- те закони не са мръднали в Народно събрание. Вторият риск е спорът сред постоянното и служебното държавно управление за парите в Българския енергиен холдинг. Виждаме, че той се задълбочава. Над 1 милиарда лв. се въртят сред служебното и постоянното държавно управление без някой да даде логичен отговор какво се случва с тези пари, а министър Василев ги планува като доход. Така 2 милиарда лева са под въпрос в бюджета ", сподели още Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че социалистите оферират бюджет, насочен към грижа за хората, само че и гарантиращ финансовата непоклатимост на страната.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР