БСП не трябва да се коалира с никой в следващия

...
БСП не трябва да се коалира с никой в следващия
Коментари Харесай

В БСП: Иван Таков не вижда коалиция, Кирил Добрев страда за пенсионерите

БСП не би трябвало да се коалира с никой в идващия парламент. Това съобщи ръководителят на БСП-София Иван Таков във връзка резултатите от изборите.

Според водача на столичните социалисти, рискът Българска социалистическа партия да бъде превърната в " десница от Али Експрес ", която да брокерства към властта и това да я убие, е голям. Иван Таков означи, че в новия парламент влизат единствено десни партии, с които Българска социалистическа партия няма по какъв начин да откри допирни точки .

" Ние не сме брокери към властта. Българска социалистическа партия би трябвало да остане в съпротива в този парламент и да не влиза в никакви колаборации, безапелационен е Иван Таков. - Ако желаеме да сме същинска лява партия, в този парламент не можем с никоя от показаните обединения да участваме във властта. В Народното събрание десните имат задоволително посланичество да сформират държавно управление, в случай че желаят ", разяснява той.

Председателят на Българска социалистическа партия - София съобщи, че не е сюрпризиран от резултата на партията на тези избори. " Още при започване на акцията споделих, че не чакам фантастични резултати, разяснява той. - Българска социалистическа партия би трябвало ясно да съобщи кои обществени групи в обществото съставлява и да стартира да го прави. Защото резултатите от през вчерашния ден демонстрират, че сега това не се случва. За следващ път в Народното събрание са показани всички вероятни десници. Всяко крило на капиталистическата класа го има там. Едрият бизнес, огромните пари са вътре в Народното събрание. А необятните национални маси не са показани. Това е изменничество към левия гласоподавател, към нашите гласоподаватели. Предателство е и към полезностите и идеите на лявото ", добави Таков.

Според Иван Таков, в тази обстановка обявеното и планувано от управлението на партията допитване до членовете на Българска социалистическа партия дали и с кого да се коалира в новия парламент не трябва да бъде осъществено.

Изключеният от Народно събрание на Българска социалистическа партия Кирил Добрев разяснява пред БНР: Лицата от Българска социалистическа партия, които се явяват на последните 5 избора, са едни и същи . Няма по какъв начин да вършим едно и също и да чакаме друг резултат ".

" Предполагам, че Българска социалистическа партия ще има същия брой депутати макар хартиените бюлетини , за които по този начин се биехме в гърдите, и борбата с джендърите, които по този начин унищожават българското обучение. Българска социалистическа партия бележи едни страхотни триумфи като последна политическа мощ ", разяснява той.

Той акцентира, че Българска социалистическа партия е изгубила 2% от младежкия избор , който на предходните избори е бил 8%, а в този момент е към 6.

Според него пенсионерите са дали своят вот за Политическа партия, тъй като те са им повишили пенсиите, " макар че Нинова се биеше в гърдите ": " Шест месеца Българска социалистическа партия изяснява, че ние сме за мир и не изнасяме оръжие за Украйна, а гласоподавателите отидоха във " Възраждане ". Добрев заключи, че лявото е в рецесия .

Кирил Добрев дефинира въпросът за искане на оставка на лидерката Корнелия Нинова като неактуален. " Тя ще стои там, до момента в който партията влиза в Народното събрание. Когато си приватизирал абревиатурата Българска социалистическа партия, това може да те вкара в Народното събрание, само че няма да те вкара във властта ", сподели той.

Междувременно от " Позитано " 20 към момента не са давали конференция, с цел да разясняват изборните резултати.
 Корнелия Нинова избра хартия без прогнози за сътрудници
Корнелия Нинова избра хартия без прогнози за сътрудници

Не разяснява с кои партии Българска социалистическа партия може да си партнира - ще се реши след вътрешно допитване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР