БСП настоява на нулева ставка на ДДС за хляба. Социалистите

...
БСП настоява на нулева ставка на ДДС за хляба. Социалистите
Коментари Харесай

БСП предлага нулев ДДС за хляба

БСП упорства на нулева ставка на Данък добавена стойност за хляба. Социалистите оферират по-висока минимална работна заплата от 1 юли - 760 лева, по-нисък Данък добавена стойност на продуктите от дребната потребителска кошница и необлагаем най-малко в границите на една работна заплата.

Социалните политики, които са водещи за Българска социалистическа партия, свързани с приходите, цените на стоките и повишение благосъстоянието на хората, намират поддръжка и действителни изражения, акцентира Георги Свиленски. От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 21,6 на 100, а от 1 октомври ще бъдат преизчислени със средноосигурителния приход за 2021 година. Българска социалистическа партия поддържа ДДС-то за потребителите на парно да падне от 20 на 9%.

По-късно Корнелия Нинова изясни в тв изявление, че една от ограниченията за превъзмогване на инфлацията е унищожаване на акциза за газа и някои енергоносители. Тя напомни, че е предложила промени в Закона за публичните поръчки, с които строителните контракти по към този момент подписани публични поръчки да се индексират с 15% нарастване поради поскъпналите материали.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР