БСП направи последен отчаян опит да убеди Румен Радев да

...
БСП направи последен отчаян опит да убеди Румен Радев да
Коментари Харесай

БСП с последен опит: Иска от Радев да спре въоръжаването на Украйна

БСП направи финален обезверен опит да убеди Румен Радев да спре въоръжаването на Украйна от българска страна. В своя декларация " столетницата " упорства президента да изчака решението на Конституционния съд:

" Вчера служебното държавно управление на президента Радев одобри решение за оказване на военна и военно-техническа поддръжка на Украйна, с което се позволява присъединяване на военнослужещи от въоръжените сили на Република България в Мисията на Европейски Съюз за военно подкрепяне на Украйна. Ние гласувахме срещу в 48-ото Народно заседание. Призовахме президента Радев да наложи несъгласие. Той не го направи и обслужи военнолюбците. Внесохме в Конституционния съд искане за оповестяване на това решение за противоконституционно.

Призоваваме президента Радев да спре изпращането и да изчака решението на съда. Дотогава България да се въздържа от включване на военнослужещи в Мисията за военно подкрепяне на Украйна. Ние, българските социалисти, желаеме преустановяване на войната и дипломатически договаряния за определяне на мир ". Това се споделя в позиция на Българска социалистическа партия, публикувана от пресцентъра на партията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР