БСП ми предложиха да не участвам в гласуването и така

...
БСП ми предложиха да не участвам в гласуването и така
Коментари Харесай

Явор Божанков: Искам децата ми да знаят как съм гласувал за военната помощ за Украйна

БСП ми предложиха да не вземам участие в гласуването и по този начин да защитя тезата си, само че смятам, че това е исторически миг за България и желая един ден децата ми да знаят по какъв начин съм дал своя вот. Това съобщи в ефира на bTV Явор Божанков, който в петък беше изключен от парламентарната група на Българска социалистическа партия. Причината за изключването му беше позиция в поддръжка на военната помощ за Украйна. Преди това той гласоподава и против друга идея на социалистите в 48-ия парламент – връщането на хартиената бюлетина.
 
" Моите позиции са били такива в акция, в предния мандат. Винаги съм казвал едно и също. Всъщност нашата група и аз персонално напуснахме Народното събрание, с цел да въведем машинния избор. Аз персонално съм водил тежки борби за този машинен избор и в никакъв случай не съм казвал противоположното. Не съм влезнал в акция и да кажа на моите гласоподаватели: вижте в този момент влизам в този мандат с главен приоритет с ГЕРБ и Движение за права и свободи да върнем хартиената бюлетина ", разяснява Божанков, който не е член на Българска социалистическа партия, а е от гражданската квота.
 
" Гласувах по този начин, както смятам за редно. Групата се събра, поканиха ме и ми споделиха какво считат да създадат. Преди гласуването в зала имахме среща, те ми споделиха, че прекалено много въпроси се насъбраха и то основни (връщането на хартиената бюлетина - бел.ред.), по които аз гласоподавам по друг метод. Аз влязох в зала и знаех, че в случай че гласоподавам друго, може да има тези последици. ", описа Божанков.
 
Той сподели, че и 5 пъти бил дал своя вот по този метод, тъй като с тематики като военната помощ нямало да направи взаимни отстъпки. Обидиха ме думите на сътрудници от Българска социалистическа партия, че съм непризнателен към партията, тя ми е дала доста, само че и аз на нея, това не е еднопосочна улица, сподели още някогашният народен представител на левицата, който към този момент е самостоятелен. " Независим звучи добре, само че аз по този начин или другояче в никакъв случай не съм бил подвластен ", сподели още той.
 
Няма да напусна Народното събрание, тъй като не е правилно, че съм подвел гласоподавателите. Гласувах по отношение на персоналния си морал и по отношение на Конституцията, има моменти, в които ползите на партията не са над ползите на страната, сподели още той. " Разговор да съм част от друга политическа партия не е воден към този миг ", сподели още Божанков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР