БСП категорично и ясно отхвърля модела "Кумгейт" - политически и

...
БСП категорично и ясно отхвърля модела "Кумгейт" - политически и
Коментари Харесай

БСП: Моделът Кумгейт влияе върху изборите на всички нива

БСП изрично и ясно отхвърля модела "Кумгейт " - политически и роднински привързан модел за действие на локалната власт за финансови и други изгоди. Това разгласи заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от левицата Валери Жаблянов.

"За нас тематиката не е нова. Става дума за усърдно и дълго време изграждано взаимоотношение сред органите на ГЕРБ на централно и локално равнище за монополизиране на общественото и политическо пространство ", съобщи Жаблянов, съгласно който в ръководещата партия има зависимости и обвързаности даже оттатък локалната власт.

"Този модел деформира политическата народна власт в България и въздейства върху резултатите от изборите на всички равнища ", добави Валери Жаблянов.

Брифингът на "Позитано " 20 мина без наличието на председателката Корнелия Нинова. Отсъстваше и депутатката Елена Йончева, която бе главен източник на информация към абсурда с фамилните назначения на гербера Делян Добрев в община Хасково.

По-рано Добрев разгласи, че е внесъл оставката си в деловодството на Народното събрание. Той се закани да съди Йончева поради нейните изказвания за нагласени публични поръчки.

Парламентаристите от ГЕРБ обаче ще гласоподават срещу оставката на своя съпартиец. Те ще получат подпомагане и от НФСБ, чийто водач и вицепремиер Валери Симеонов също съобщи, че не поддържа отдръпването на Добрев от Народното събрание.

Активът на ръководещата партия в Хасково пък упорства Делян Добрев да остане народен представител и шеф на структурата в града. Почти всички локални организации на ГЕРБ в страната излязоха с заявления в поддръжка на Добрев. В същия дух бяха изявленията на лидера на депутатите Цветан Цветанов и на шефа на Народното събрание Димитър Главчев.

Социалистите пък застанаха зад позициите на Елена Йончева, която бе измежду първите, дали публичност на шуробаджанащината в общината.

Очакванията са депутатите да стартират утрешното си пленарно съвещание точно с оставката на Делян Добрев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР