БСП излязоха с декларация, с която се разграничават от думите

...
БСП излязоха с декларация, с която се разграничават от думите
Коментари Харесай

БСП се разграничи от мнението на Станишев за Бойко Борисов

БСП излязоха с декларация, с която се разграничават от думите на президента на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, че министър председателят Бойко Борисов работи като общественик, а не като политик. От левицата имали противоположна позиция за ръководството на премиера.


Продължава опълчването по остта Сергей Станишев - управление на Българска социалистическа партия. Поводът този път е изявлението на водача на ПЕС пред БНР, в което той споделя, че може да работи с премиера Бойко Борисов и че той в неговите очи е общественик.

Реакцията на социалистите не закъсня:
Стоян Мирчев - Българска социалистическа партия: В Европа сме първенци по корупция в това време в България бедността, работещите небогати са най-големи като % - 1/3 от популацията. Т.е. господин Борисов за нас е провален политик и води България към дъното. Не можем да се съгласим с думите на господин Станишев, че господин Борисов е общественик и е неотложно да се разграничим от това негово мнение.
Парламентарният ден през днешния ден стартира със промяна в управлението на парламентарната група на социалистите. От него бяха извадени Антон Кутев и Кристиан Вигенин. Вигенин ще бъде препоръчан за заместник-председател на Народното събрание. На тяхно място влизат Александър Симов, Пенчо Милков и Димитър Танчев.
 © БГНЕС
Между 5 и 8% спад на на летния туризъм по българското Черноморие предвижда отрасловият министър Николина Ангелкова, в Народното събрание откакто Народно събрание реши процедурата по стопанисване на плажовете към този момент да не се контролира от закона за концесиите, а да бъде регламентирана в Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Тя уточни, че се вършат непрекъснати инспекции дали концесионерите извършват отговорностите си по даване на цените на плажните услуги по този начин, както са заложени в техните контракти и дали вярно са определили платените и свободни зони на плажовете.

Николина Ангелкова - министър на туризма: Ние сме стартирали доста дълбока проверка освен инспекции на място, само че и писмено във връзка с всеки един контракт и ще бъдем извънредно строги - каквито сме били постоянно във връзка с налагането на санкции и неустойки. Миналата година сме наложили и събрали над 450 000 неустойки за разнообразни нарушавания. Само за предходната година сме прекратили 6 контракта и 4 са в процедура, т.е., в случай че и тази година открием същите нарушавания или повторни нарушавания като предходната година - те ще бъдат прекъснати.
В рамките на петъчния надзор беше изслушан здравният министър Кирил Ананиев за концепцията на министерството за преструктуриране на лечебните заведения в Северозападна България. Идея, от която в следствие Министерството на здравеопазването се отхвърли.
 Няма да се закриват клиники в лечебните заведения в Северозападна България Няма да се закриват клиники в лечебните заведения в Северозападна България
Няма да се закриват клиники и отделения в регионалните лечебни заведения в Северозападна България. Това стана ясно след среща на здравния министър с шефовете н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР